Rivierwijkers en VVJ strijden om toernooiwinst Zilveren Dom

Voetbal Redactie Utrechtse Sportkrant

Het zag er even dreigend uit, vrijdagmiddag. Maar de weergoden waren het Zilveren Dom Toernooi uiteindelijk toch goed gezind. Zonder problemen en op prima bespeelbare velden werden op 18 augustus de voorrondes van dit traditionele Utrechtse voetbalevenement afgewerkt. Zondag 20 augustus volgen de finales. De toernooiwinst zal betwist worden door Rivierwijkers en VVJ.

Het was droog, in elk geval. En wat winderig. Maar dat belette de zes deelnemende selecties niet om enthousiast aan de aftrap te verschijnen. Al dan niet getraind – sommige voetbalclubs begonnen pas afgelopen week met de voorbereiding op het nieuwe seizoen – werd gestreden om de punten in één van de oudste sportevenementen van de stad Utrecht.

Met incomplete selecties aan de start, maar met een enthousiast scheidsrechterskorps – onder wie Celeritudo-coryfee Ben Untied – kende het Zilveren Dom Toernooi een doelpuntrijke eerste dag. De strijd tussen stadgenoten UVV (zondag) en VVJ (zaterdag) leverde een zege op voor Voetbal Vereniging Jaffa: 4-0. In de strijd tussen beide vierdeklassers was VVJ duidelijk de bovenliggende partij.

Ook een ongelijke strijd aan de Koningsweg tussen de buren VSC (zaterdag) en Rivierwijkers (zondag). De thuisclub trad aan met een geheel vernieuwde en nog niet ingespeelde selectie, terwijl  de bezoekers vorig seizoen kansrijk waren in de 4e klasse G. Rivierwijkers won uiteindelijk met 4-1.

Derdeklasser Vreeswijk tenslotte deed wat het moest doen, winnen van VSC (zondag). Het niveauverschil werd met 3-1 nogal magertjes in cijfers uitgedrukt en dat kostte Vreeswijk op doelsaldo een plaats in de finale.

De eindstrijd wordt zondag om 14.00 uur gespeeld tussen VVJ en Rivierwijkers. Vreeswijk – VSC (zaterdag), met als inzet de derde plaats, begint om 11.30 uur. Bij UVV – VSC (zondag), aftrap 11.30 uur), gaat het erom van de zesde en laatste plaats weg te blijven.

Compliment voor de arbitrage, die werd en wordt gecoördineerd door oud-scheidsrechter en sportjournalist Hans van Echtelt.