Roemloos einde aan derde Spelen Madelein Meppelink

Beachvolleybal Redactie

Madelein Meppelink had zo graag willen vlammen op haar derde Olympische Spelen. Maar in Tokio kwam al in de groepsfase een roemloos einde aan de ambities van de beachvolleybalster uit Rhenen. Met Sanne Keizer aan haar zijde gingen alle wedstrijden verloren terwijl er toch volop kansen waren op een beter resultaat. Het Nederlandse duo verloor ook de laatste wedstrijd tegen twee sterke Amerikaansen en kan de koffers gaan pakken naar huis.

Het opmerkelijke is dat Meppelink en Keizer in alle wedstrijden de eerste set in hun voordeel beslisten. Ook tegen het sterke Amerikaanse duo April Ross en Alix Klineman was de start voortvarend. Terwijl de regen met bakken naar beneden kwam trok het Nederlandse duo na een verbeten strijd de eerste set naar zich toe: 22-20. In de tweede set werd de goede lijn doorgetrokken, maar de als tweede geplaatste Amerikaansen kwamen terug en sloegen vervolgens hard toe: 21-17. In de derde set waren Meppelink en Keizer kansloos (15-5).

De ervaren Meppelink en Keizer mikten vooraf op een medaille, maar stonden na hun eerste partij meteen met beide benen op de grond. Tegen Liliana Fernandez en Elsa Baquerizo uit Spanje werd in drie sets verloren: 21-19, 18-21, 14-16. Ook het tweede groepsduel kende ondanks winst in de eerste set een slechte afloop voor de twee Nederlandse vrouwen. Tegen het Chinese koppel Xue Chen en Wang Xinxin werd met 19-21, 31-29, 15-13 verloren. Het Amerikaanse duo deelde vervolgens de genadeklap uit.