Rolstoelrugby WRCU geen makke lammetjes

Rugby Redactie Utrechtse Sportkrant

Wie denkt dat rolstoelrugbyspelers makke lammetjes zijn, heeft duidelijk nog nooit een wedstrijd van de Utrechtse Scorpions gezien. De speelstijl is zonder meer agressief en fanatiek te noemen.

Scorpions WheelchairRugby Club Utrecht (WRCU) werd in 1992 opgericht en speelt sindsdien op het hoogste niveau in Nederland. Een van de hoogtepunten uit de clubgeschiedenis was het veroveren van de landstitel in 2012. WRCU telt momenteel 16 rolstoelgebonden personen met een dwarslaesie.
Rolstoelrugby, of Wheelchair Rugby, is ontstaan in Canada. In 1977 kwam een aantal fanatieke rolstoelbasketballers – die vanwege hun zware beperkingen niet goed konden meekomen in het rolstoelbasketbal – op het idee om een compleet nieuwe sport te verzinnen. Enige voorwaarde voor deelname was een beperking aan alle vier de ledematen.

De bikkelharde sport stond al snel bekend als ‘Murderball’. De rugbyvariant werd vrij snel populair…

 

Bent u geïnteresseerd om dit hele artikel te lezen? Neem een jaarabonnement, halfjaarabonnement of proefabonnement op de Utrechtse Sportkrant en krijg dit artikel binnen enkele uren in uw mailbox.
Vervolgens wordt de Utrechtse Sportkrant elke vrijdag bij u thuisbezorgd en blijft u op de hoogte van lokaal sportnieuws.