Romy Meekers sterkste in Nationaal Open Golf

Golf Redactie Utrechtse Sportkrant

Dit weekend hebben de Oranje-golfsters Romy Meekers en Zhen Bontan prima resultaten behaald op het Nationaal Open Golf in Eemnes. Meekers legde beslag op de eerste plaats, Bontan werd vierde.

Het Nationaal Open Golf werd van woensdag 6 tot en met zaterdag 9 september gespeeld bij de Goyer Golfclub in Eemnes over 72 holes volgens de regels van strokeplay.

Bij strokeplay wordt het aantal slagen geteld die een golfer nodig heeft gehad om 18 holes of 9 holes te spelen. Strafslagen tellen ook mee voor het aantal strokeplay slagen. De golfer die aan het einde van de ronde het minst aantal slagen nodig heeft gehad, heeft de wedstrijd gewonnen.

Van de 33 deelnemende vrouwen waren twintig amateur en dertien professional. Twee van deze amateurs, de Utrechtse Meekers en de Woudenbergse Bontan, werden in Eemnes respectievelijk eerste en vierde. Meekers ging al vroeg in het toernooi aan kop en stond deze positie niet meer af.

Meekers (20) en Botan (20) wonnen in april nog de European Nations Cup en spelen als amateur bij UGC De Pan in Bosch en Duin.

Meekers rondde in 2015 de opleiding sport en coaching af aan het Johan Cruyff College. Beide vrouwen uit de provincie Utrecht willen over enkele jaren professional worden. Bontan liet eerder optekenen dat het haar droom is aan de Olympische Spelen mee te willen doen.