Zondagprogramma Ronde van Midden-Nederland

Wielrennen

De ronde van Midden Nederland bestaat uit een tweeluik. Zondag 27 augustus is de reguliere etappe van de Ronde van Midden Nederland . De route is die van de aloude klassieker die al 60 keer is georganiseerd. Bijna 200 km over heuvels en dijken zal het peloton voor de wielen krijgen. De route voert de renners over de Utrechtse Heuvelrug, over de dijken door de uiterwaarden om vervolgens te finishen op Bedrijvenpark Papendorp Utrecht.

Het peloton van (maximaal) 25 ploegen van 8 renners vertrekt zondag om 12.00 uur vanaf de Orteliuslaan op bedrijvenpark Papendorp. Via Utrecht-Oost gaat het naar de Utrechtse Heuvelrug en de Lekdijk. De tussensprints zijn bij de Pyramide van Austerlitz, op de Amerongse Berg en de Grebbeberg die tweemaal beklommen moet worden. Bij Wijk bij Duurstede gaan de renners de Lekdijk op om via Nieuwegein weer in Utrecht terug te keren. De finish wordt rond 16.34 uur verwacht.

 

Overig programma

Dezelfde dag vinden in het start/finish-gebied van de klassieker jeugdwedstrijden plaats. Er wordt gereden in de categorieën 1 tot en met 7.  De eerste vier categorieën rijden tussen 10.00 – 11.45 uur.

Daarna volgt een onderbreking om het peloton van de grote Ronde van Midden Nederland te laten vertrekken. De start daarvan is om 12.00 uur. Om 12.30 uur gaan de jeugdwedstrijden verder met de categorieën 5 tot en met 7.

Die zondag is er tevens vanaf Papendorp een speciale, aangeklede toertocht voor bedrijventeams. Onder begeleiding van een getrainde kopman/kopvrouw wordt er gefietst in groepen van maximaal 20 personen. De kosten bedragen voor een groep van maximaal tien personen 500 euro en voor maximaal twintig personen 1000 euro.

Van dit bedrag gaat 150 dan wel 300 euro naar een goed doel. De deelnemers worden in de watten gelegd met onder meer een wielerontbijt, koffie met appelgebak, versnaperingen, een pastamaaltijd en drankjes na afloop.

 

Wegwedstrijd

Business Park Papendorp in Utrecht is op zondag 27 augustus het middelpunt van de 61e Ronde van Midden-Nederland. Wederom staat een sterk deelnemersveld aan de start met de opleidingsploegen van Team Sunweb en Team NL Lotto Jumbo. Daarnaast verschijnen ook ploegen als Metec-TKH CT,  Babydump, SEG Racing Academy en Delta Cycling aan de start. Uit het buitenland komen wielerploegen uit België, Luxemburg, Duitsland, Denemarken en Engeland naar Utrecht.

Vanaf 10.00 uur verzamelen de teams zich op de Orteliuslaan in Utrecht op Business Park Papendorp; dé gelegenheid om de wielrenners van dichtbij te bewonderen. Van 11.00 tot 11.45 uur is de ploegenpresentatie met daarna de huldiging van de winnaar van de ploegentijdrit die op zaterdag in Leersum en omgeving wordt verreden. De start van de meer dan 200 kilometer lange wedstrijd is om 12.00 uur op de Orteliuslaan.

De start- en finishlocatie en faciliteiten bevinden zich nabij de kruising Orteliuslaan/Taatsenplein.

 

Gedetailleerd programma

  Locatie
09:00Opening PermanencePermanence
10:00KNWU landelijke jeugdwedstrijden van start
10:50Start team presentaties* (zie schema hieronder)Podium startlocatie
11:40Huldiging Winnaar ploegentijdritPodium startlocatie
11:45Opstellen karavaanOpstellen karavaan
12:00Geneutraliseerde startStartlocatie
15:50Eerste doorkomst wedstrijdpeloton
16:10Eerste passage finish
16:20Finish
16:40Huldiging winnaars en leiderstruienPodium finishlocatie
17:00JuryvergaderingJury trailer (finishlocatie)
17:00Inname radioapparatuurTent nabij podium
tot 18:00Grand Café borrel