Ronde van Hoevelaken terug op regionale wielerkalender

Wielrennen Redactie

In de jaren tachtig van de vorige eeuw kwamen wielerprofs als Joop Zoetemelk, Gerrie Knetemann en Hennie Kuiper naar Hoevelaken voor de roemruchte Klaverbladronde. Dit jaar wordt het criterium door het dorp nieuw leven ingeblazen. Op 17 september prijkt hij weer op de kalender, als is de ronde wat bescheidener van opzet dan destijds. Wielervereniging Eemland tekent voor de sportieve organisatie.

Niet toevallig is voorzitter Bas van der Peet van de Amersfoortse club zelf afkomstig uit Hoevelaken. ‘We denken voor het wielergedeelte aan een starttijd begin van de middag en een eindtijd van 19.00 uur.’ Er wordt gedacht aan een stepwedstrijd dan wel een dikke bandenrace voor kinderen, een wedstrijd voor de lokale bevolking en een koers voor KNWU-licentiehouders.

De wielerronde is een initiatief van de gebroeders Gijsbert-Jan en Gerhard van de Pol. ‘Het viel ons op dat er nog steeds met zoveel passie over de nostalgische Klaverbladronde van Hoevelaken gesproken werd. Dat vraagt toch eigenlijk om een vervolg, was de logische gedachte die bij ons opkwam.’

Het streven is om ’s avonds na afloop van het koersen een bruisend feest te houden in Hoevelaken.