Route peloton Vuelta España door Amersfoort bekend

Wielrennen Redactie

De door LaVuelta033 georganiseerde klimtijdrit op de Hugo de Grootlaan op vrijdagavond 19 augustus vormt de start van een weekeinde vol fietsen én Spaanse cultuur in Amersfoort. De klimtijdrit staat op voor elke type fiets of step; van racefiets tot stadsbarrel, van BMX tot bakfiets. Op zaterdag is een -gratis toegankelijke- Spaanse avond geprogrammeerd op het Lieve Vrouwekerkhof met live flamenco plus een Spaanse film.

De zondagse toertochten – met afstanden van 30 t/m 120 kilometer, starten en finishen zondag 21 augustus op het Lieve Vrouwekerkhof. De jeugd t/m 17 jaar kan tegen een lager tarief inschrijven voor zowel de klimtijdrit als de toertochten.

Op zaterdag 20 augustus verwelkomt Amersfoort het peloton van de Vuelta España. Het is de eerste keer dat een grote Europese ronde Amersfoort aandoet. Op vrijdagavond 19 augustus wordt in Utrecht met een ploegentijdrit de eerste etappe verreden. Op zaterdag 20 augustus volgt een tweede etappe, een rit van Den Bosch naar Utrecht en via Amersfoort. Het peloton komt Amersfoort binnen via de Doornseweg en rijdt vervolgens de Hugo de Grootlaan op, om via de Stichtse Rotonde de laatste kilometers naar de finish in Utrecht af te leggen.

www.lavuelta033.nl


De laatste nieuwsberichten: