RTC Midden goed vertegenwoordigd naar WK Shorttrack Junioren

Shorttrack Redactie

Namens RTC Midden zullen Bram Steenaart, Friso Emons, Hugo Bosma, Xandra Velzeboer en Marijn Wiersma afreizen naar het nieuwe Poolse ijsstadion Tomaszow Mazowiecki voor het WK Shorttrack Junioren.

De schaatsers zijn geselecteerd voor het WK, dat van 2 tot en met 4 maart duurt, door de Selectiecommissie Shorttrack van de KNSB. De overige deelnemers zijn Jasper Brunsmann en Gioya Lancee van RTC Noord en Georgie Dalrymple van RTC Dordrecht. Het Nederlandse team wordt gecoacht door Dave Versteeg (RTC Noord) en Wilma Boomstra (RTC Midden).

 

Boomstra

Wilma Boomstra werd op 14 februari jl nog verkozen tot sportcoach van het jaar tijdens het Utrechts Sportgala 2017. Ze zal aan het einde van dit seizoen echter vertrekken als coach van RTC Midden shorttrack. Boomstra heeft aangegeven andere ambities te hebben dan coaching binnen de RTC-structuur van de KNSB.

De KNSB en het bestuur van RTC Midden voeren inmiddels oriënterende gesprekken om voorafgaand aan het seizoen 2018-2019 een nieuwe talentencoach te kunnen presenteren.