Ruder vertrekt bij handballers van Fortissimo

Handbal Redactie

Na vijf jaar het eerste vrouwenteam van Fortissimo uit Cothen gecoacht te hebben, vertrekt Willem-Jan Ruder per direct bij de club. Ruder: 'Het waren vijf mooie jaren. De promotie die in een bloedstollende wedstrijd tegen Kwiek zeker werd gesteld is natuurlijk het hoogtepunt.' Na deze wedstrijd promoveerde Fortissimo naar de handbal eredivisie.

Vorige week maakte de handbalbond nog bekend dat de gehele handbalcompetitie, inclusief promotie/degradatie regeling, in huidige vorm niet op een verantwoorde manier hervat zal worden. Een vereniging kan wel bij het bondsbestuur aangeven met een team vrijwillig te willen promoveren of te degraderen. Het bondsbestuur zal vervolgens kijken naar de mogelijkheden hiervoor, maar acht de kans op honorering klein.

De NK handbal voor de jeugd, alsook regionale bekertoernooien worden van de agenda gehaald. Vanaf 10 april zal een alternatieve competitie georganiseerd worden in een vorm naar keuze: beachhandbal, veldhandbal of zaalhandbal.

Enige uitzondering op het stoppen van de competities vormen de mannenteams die uitkomen in de HandbalNL League. De intentie is die competitie uit te spelen met een Nederlands kampioen als eindresultaat.