Rugby Club Nieuwegein

Rugby Utrechtse sportverenigingen

De interesse voor het rugby begint te groeien. Bij mannen en vrouwen. Dat merken wij bij Rugby Club Nieuwegein ook. Er zijn vooral veel nieuwe jeugdleden bijgekomen.

Voor veel Nederlanders is rugby een sport waar ze pas op latere leeftijd mee in aanraking komen. Door veel clinics te gev

De Turven van RCN in de aanval.
De Turven van RCN in de aanval.

en op scholen in en rond Nieuwegein proberen wij hier als club verandering in te brengen. Spelenderwijs leren we ze dan de basisbeginselen van het spel.

 

Het helpt natuurlijk ook dat de media er meer aandacht aan besteden nadat rugby, als proef, in Rio de Janeiro een Olympische sport is geworden.

Rugby is een sport met veel fysiek contact. Anders dan het lijkt zijn er veel regels waaraan de spelers zich moeten houden. Discipline en respect voor de tegenstander en scheidsrechter is daarom vanzelfsprekend.

Rugby is bij uitstek een teamsport. Je kunt haast alleen maar scoren als je goed samenwerkt. Het is een sport die door spelers in alle soorten en maten gespeeld kan worden. Sterker nog, een rugbyteam heeft grote en kleine spelers nodig om goed te kunnen spelen. Er is dus voor iedereen een positie in een rugbyteam.

Line-out.
Line-out.

 

Wil jij weten waar jij in het team past kom dan een keer kijken of meetrainen.

Wij trainen elke dinsdag en donderdag op sportpark Galecopperzoom in Nieuwegein. Of neem contact op met secretariaat@rugbyclubnieuwegein.nl.

 

Is dit jouw club en wil je het artikel geven aan familie, vrienden, kennissen en buren? Deel de krant!