Schaatsen, ballet en dans

Dans/Acrobatiek/Ballet Schaatsen Utrechtse sportverenigingen Redactie Utrechtse Sportkrant

Kunstschaatsen is een sport die bestaat uit veel facetten: schaatsen, ballet en dans. Het is een sport die je als recreant en topsporter kunt beoefenen.

Momenteel zijn er 28 kunstschaatsverenigingen actief in Nederland, maar de leukste vereniging is uiteraard het Utrechtse KVM on Ice. KVM on Ice is opgericht in 2004 en begon met acht leden. Inmiddels is de club uitgegroeid naar 150 leden en is actief op de Vechtsebanen in Utrecht.

De vereniging wil iedereen een kans bieden om op een plezierige manier te leren (kunst)schaatsen en biedt de leden een goede mix van plezier en prestatie. Bij de club zijn zowel wedstrijdrijders als recreanten actief.

Kunstschaatsen is een wintersport, maar afgelopen zomer hebben de leden van KVM on Ice doorgetraind op de Vechtsebanen. Heel apart om te schaatsen terwijl de buitentemperatuur soms de 30 graden haalde.

Afgelopen seizoen hebben de wedstrijdrijders veel podiumplekken behaald, en ook dit seizoen zijn al weer de eerste podiumplekken binnengehaald.

jkg-007
KVM on Ice
jkg-013
KVM on Ice

KVM on Ice maakt gebruik van goed geschoolde trainers. Een aantal van deze trainers behoren of behoorden bij de top van Nederland.

Ook weet de media de vereniging goed te vinden. Leden en trainers hebben meegewerkt aan Studio Snugger, Puberruil,  RTL EditieNL en Kinderen Dansen op het ijs.

Meer informatie over de vereniging vind je op www.kvmonice.nl

Enthousiast geworden: info@kvmonice.nl

 

Is dit jouw club en wil je het artikel geven aan familie, vrienden, kennissen en buren? Deel de krant!