Veel schaatstalent uit regio Utrecht naar NK langebaan voor junioren

Langebaanschaatsen Redactie

Het NK langebaan schaatsen voor junioren kent komend weekeinde een grote deelname uit midden Nederland. Liefst 17 rijders van SkateUnited gaan naar Enschede om hun geluk te beproeven op de klassieke afstanden dan wel de teamsprint en de massasprint. Het NK allround is voor hen de kers op de taart.

De groep is de grootste afvaardiging van SkateUnited naar het NK. De klassieke afstanden zijn bij de junioren de 500 meter, 1500m en de 3 kilometer. De meest talentvolle schaatsers hebben zich via een strenge selectieprocedure moeten plaatsen voor dit toernooi. Op de eerste dag staat voor alle deelnemers een 500 en 1500 meter op het programma, waarna de prijzen voor de jongste categorie (junioren C) al direct uitgereikt zullen worden op de ijsbaan Twente. De oudere jeugd zal zondags nog strijden om de podiumplaatsen door het rijden van een 1000m, 3km of 5 km.

De schaatsers van SkateUnited hebben het hele seizoen keihard getraind om aan dit kampioenschap te kunnen meedoen. Een compleet trainingsprogramma ligt hieraan ten grondslag. Dit werpt zijn vruchten af gezien het aantal schaatsers dat het tot het NK heeft weten te schoppen.

 

Uniek opleidingscentrum

SkateUnited heeft als doel het faciliteren en begeleiden van schaatstalent uit midden Nederland in hun ontwikkeling naar de nationale top. Daartoe voert SkateUnited de organisatie en het management van het Regionaal Talentencentrum (RTC) Midden-Nederland voor langebaan schaatsen, shorttrack en inline-skate, dat door de Nederlandse schaatsbond (KNSB) is aangewezen als officieel opleidingsinstituut.

Ter voorbereiding op het RTC heeft SkateUnited enkele opleidingsteams voor getalenteerde junioren en pupillen. Thuishaven is de Vechtsebanen in Utrecht waar vandaan alle (trainings)activiteiten worden ontplooid. SkateUnited is het eerste opleidingsorgaan dat drie disciplines vertegenwoordigd: langebaanschaatsen, shorttrack en inline-skaten.

Het NK Junioren is te volgen via de livestream op www.schaatsen.nl