Schaerweijde treft zware klus in kwartfinale Gold Cup

Hockey Ted Vermeulen

De strijd om de KNHB-beker is bij zowel de mannen als de vrouwen onderverdeeld in een Gold Cup en een Silver Cup. Om een attractieve bekercompetitie te organiseren deelde de KNHB de hoofdklassers tot en met de overgangsklassers in voor de strijd om de Gold Cup, terwijl de teams, die in de reguliere competitie uitkomen in de eerste tot en met de vierde klasse spelen om de Silver Cup.

De wedstrijden worden gespeeld volgens het knock-out principe. Tot de kwartfinales speelt de laagst spelende vereniging in de reguliere competitie op eigen veld. De speelduur van de wedstrijden is 2 x 35 minuten met een standaard rust. Bij een gelijke stand na reguliere speeltijd volgen direct shoot-outs.

 

Gold Cup

De competitie bij de mannen begon op 27 september met vier eerste klassers, 12 promotieklassers en 24 overgangsklassers. De verliezende eerste klassers stroomden in bij de Silver Cup.

Bij de mannen is de bekercompetitie om de Gold Cup inmiddels gevorderd tot de kwartfinales, die op donderdagavond 15 november om 20.30 uur zullen worden afgewerkt. Uit de provincie Utrecht zijn alleen de mannen van Schaerweijde er in geslaagd om tot de laatste acht door te dringen. Dit gebeurde door een knappe 4-0 overwinning op Hoofdklasser Almere. De mannen uit Zeist kunnen in de kwartfinale opnieuw de borst nat maken, want bij de loting afgelopen vrijdag op het Bondsbureau in Utrecht werd de promotieklasser gekoppeld aan hoofdklasser Den Bosch. De wedstrijd vindt plaats in de zogenaamde hockeykuil aan de Hein Bottingalaan 1 in Zeist.  De overige wedstrijden zijn Klein Zwitserland tegen Amsterdam, Tilburg tegen Cartouche en Groningen tegen Pinoké.

Bij winst op Den Bosch speelt Schaerweijde op 4 april de halve finale.

De vrouwen begonnen op 20 september met eveneens 40 teams en zijn inmiddels gevorderd tot de derde ronde. Ook bij de vrouwen is de provincie Utrecht slechts door één team vertegenwoordigd: SCHC.  De Stichtse vrouwen zijn voor de derde ronde gekoppeld aan het Haagse HDM en spelen op donderdag 15 november in Den Haag. Aanvang 20.30 uur.

Als SCHC er in slaagt de wedstrijd in Den Haag te winnen, dan speelt men op 14 maart de kwartfinale.

 

Silver Cup

Bij de Silver Cup is de provincie Utrecht tot en met de tweede ronde vertegenwoordigd door drie verenigingen. Op 9 november speelt Maarssen de derde ronde bij Weesp, Abcoude reist naar Lelystad en het Utrechtse Rijnvliet lootte een thuiswedstrijd op sportpark Rijnvliet in De Meern tegen Muiderberg.  Aanvang alle wedstrijden om 20.30 uur. De winnaars spelen op 30 november de vierde ronde, waarbij de 1e klassers instromen.

De derde ronde voor de Silver Cup werd op vrijdag 2 november gespeeld. Daarin plaatsten de vrouwen van Soest zich voor de vierde ronde door een 0-3 zege bij Loenen, gaan de vrouwen van Nieuwegein een ronde verder door een 1-2 zege bij hockeyclub Maarssen en schakelde Abcoude het Noordhollandse Purmerend uit door op eigen veld met 2-1 te winnen.

Soest, Nieuwegein en Abcoude spelen de volgende ronde op 23 november, waar de 1e klassers instromen.