Schaken volgt Venetis op bij koploper EDO

Voetbal Robert Jan van der Horst

Voetbalclub EDO neemt aan het eind van dit seizoen afscheid van hoofdtrainer Ilo Venetis. Zijn opvolger bij de Utrechtse zaterdag derdeklasser wordt Fabian Schaken. ‘Ilo, die zes jaar geleden als assistent in Overvecht begon, wil meer aandacht aan zijn kinderen besteden, maar blijft gelukkig wel behouden voor onze club in een functie bij de technische commissie’, aldus voorzitter Frits de Ru.

Opvolger van Venetis bij EDO wordt Fabian Schaken, de huidige trainer van VVIJ-zondag. Schaken trekt de deur bij de IJsselsteinse club na jaren trouwe dienst achter zich dicht. Grote kans overigens dat Schaken volgend seizoen trainer is van een tweede klasser; EDO is namelijk na negen gespeelde duels afgetekend koploper in de derde klasse D (West I).

EDO, dat op 15 februari 101 jaar bestaat, heeft nog altijd geen zekerheid over het aantal velden dat het kan bespelen. Er is namelijk nog altijd geen beslissing is genomen over de toekomst van de Utrechtse Rashonden Vereniging (URV), die tot tweemaal toe een verhuizing naar sportpark Overvecht-Noord afgeblazen zag worden. Er is nog geen contact geweest tussen de nieuwe sportwethouder Rachel Streefland  (ChristenUnie) die eind vorig jaar de naar Den Haag vertrokken partijgenoot Maarten van Ooijen opvolgde en het almaar groeiende EDO dat drie velden op zaterdag nodig heeft om de leden te kunnen laten voetballen. Net als EDO verkeert dus ook URV al langere tijd in het ongewisse.

Aanvankelijk werd het ‘derde veld’ van EDO toegewezen aan URV, dat nu haar onderkomen heeft aan de Zuilenselaan, maar tegen dat plan is de nodige weerstand. Over dat vraagstuk zal Streefland, of haar mogelijk opvolger na de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 16 maart, zich moeten buigen.