Schakers Paul Keres gaan gewoon door met winnen

Schaken Redactie

Paul Keres heeft na vijf speelronden de koppositie in de klasse 1A stevig in handen. De Utrechtse schakers zijn nog zonder puntverlies en stevenen regelrecht op het kampioenschap af. De kans is groot dat het vroegtijdig beslist zal zijn. Bij een kampioenschap promoveert Paul Keres naar de meesterklasse, het hoogste niveau in Nederland.

Ook de vijfde tegenstander dit seizoen was kansloos tegen het Utrechtse tiental. Kennemer Combinatie-2 ging in eigen huis met 6,5-3,5 ten onder. Voor Paul Keres sleepten Demre Kerigan, Jan Breukelman, Peter Lombaers en Paul Hommersom het volle punt in de wacht. Omdat Oud Zuylen Schaakclub Utrecht zich op het laatste moment terugtrok komen de teams deze competitie slechts acht maal in actie. Paul Keres heeft twee wedstrijdpunten en 4,5 bordpunten meer dan nummer twee, Zukertort uit Amstelveen.

In de meesterklasse speelde middenmoter En Passant uit Bunschoten/Spakenburg met 5-5 gelijk tegen LSG uit Leiden. Voor overwinningen zorgden Manuel Bosboom, Friso Nijboer en Valentin Buckels die Utrechter Casper Schoppen een pijnlijke nederlaag toebracht. Een andere Utrechter bij LSG, Jelmer Jens, won daarentegen zijn partij.

In klasse 2B had Amersfoort een moeilijke vijfde ronde. Verloren werd met 5-3 van Oegstgeest dat zijn eerste punten vergaarde. Amersfoort staat zevende met slechts vier wedstrijdpunten. Beter vergaat het Paul Keres-2 dat na de zege op Purmerend samen met Waagtoren aan de leiding gaat in deze klasse.