Schep klimt op de fiets ten bate van spijsverteringsziekten

Overig nieuws Redactie

Fietsen voor een goed doel. Dat doen onder meer de voormalige wielerprofs Peter Schep en Maarten Tjallingi zaterdag, wanneer ze vanuit Amersfoort een peloton van meer dan duizend recreanten begeleiden in de Zuiderzee Klassieker. Ook zanger Tim Douwes gaat op de trappers staan. De opbrengst zal geheel ten goede komen aan de Maag Lever Darm Stichting.

De stichting organiseert de toertocht voor de negende maal. Het geld dat wordt ingezameld wordt gebruikt voor meer onderzoek naar spijsverteringsziekten. Alleen aan darmkanker sterven al 14 mensen per dag. Maar ook ziekten als colitis ulcerosa, de ziekte van Crohn, Coeliakie hebben dagelijks grote impact op het leven van de 2 miljoen buikpatiënten die Nederland telt.

De deelnemers hebben de keus uit vier afstanden, 50, 80, 120 en 180 kilometer. Douwes fietst mee met team 100%NL Magazine en doet de 50 kilometer. Schep neemt de route van 80 kilometer en Tjallingi neemt de langste afstand voor zijn rekening.

 

Peter Schep

Peter Schep is een bekende topsporter in midden Nederland. Als renner bouwde hij op de wielerbaan een geweldige erelijst op werd onder meer wereldkampioen puntenkoers. De voormalige bondscoach van de baanselectie is geboren in Lopik, woont in Amersfoort en heeft verschillende malen deelgenomen aan de Olympische Spelen. Hij is dit jaar werkzaam als performance manager bij de Amerikaanse WorldTour ploeg Education First.

Er wordt zaterdag 28 september om 8.00 uur vertrokken van het Onze Lieve Vrouweplein in Amersfoort, waar alle deelnemers ook weer zullen finishen.

Aanmelden kan via de site www.zuiderzeeklassieker.nl waar tevens een donatie gedaan kan worden.