Scherpenzeel winnaar dorpentoernooi

Voetbal Roberto Cancian

De achtste editie van het SeViDoZa-toernooi in sporthal De Hokhorst in Renswoude is gewonnen door vv Scherpenzeel. In de finale werd een All Stars-team met 3-1 verslagen. Vorig jaar kon het Senioren Vier Dorpen Zaalvoetbaltoernooi geen doorgang vinden. In de sporthal had een brand gewoed en met het opknappen van de accommodatie was veel tijd gemoeid.

Valleivogels en vv Scherpenzeel mochten deze editie aftrappen. Scherpenzeel, dat met Valleivogels en Advendo’57 in poule A uit kwam, won met 2-1 van de ‘buren’ waarna het ook van Advendo’57 (3-2) wist te winnen. In de halve finale was Scherpenzeel met 5-2 te sterk voor Renswoude waarna het ook in de finale ongeslagen bleef tegen All Stars dat in de poule was uitgekomen tegen Woudenberg en Renswoude.

‘De derde keer op rij dat ik het toernooi weet te winnen’, glimlachte Mark de Graaf, speler van Scherpenzeel. ‘Met Woudenberg had ik het toernooi al twee keer gewonnen en nu lukte het dus met Scherpenzeel’.

In de zomer verruilde De Graaf Woudenberg voor de rivaal uit Scherpenzeel. ‘Een stap om te kijken waar mijn plafond ligt als voetballer. Toen ik kenbaar maakte om die stap te maken, had ik niet verwacht dat Woudenberg in datzelfde jaar kampioen zou worden. Maar ik ben wel iemand die wanneer hij een toezegging heeft gedaan, dan ook zijn woord houdt.’

Tijdens het SeViDoZa-toernooi speelde De Graaf niet tegen zijn oud-ploeggenoten. ‘Jammer, want het zijn jongens waar ik doordeweeks nog steeds mee in de zaal speel. Het toernooi zijn wij redelijk makkelijk doorgekomen, alleen in de finale tegen het All Stars-team hadden we het lastig. Maar met jongens als Ismael Ouaddouh is het lekker voetballen hoor.’ Laatstgenoemde speler mocht zich laten kronen tot topscorer van het toernooi met vijf treffers.

Verklaarde Mark de Graaf genoten te hebben van het zaalvoetbaltoernooi in Renswoude, soortgelijke reacties hoorde de organisatie van andere spelers en teams. ‘Een geweldig evenement waarbij iedereen na afloop bleef om nog mee te doen met de pubquiz’, gaf medeorganisator Hans Veldhuizen aan. Die prijs was een prooi voor het thuisspelende vv Renswoude. Robert Hanna van vv Woudenberg was de minst gepasseerde keeper van de avond en Wilbert Pastoor, uitkomend voor het All Stars Team werd uitgeroepen tot meest waardevolle speler van het toernooi.

 

Uitslag: 1. vv Scherpenzeel, 2. All Stars, 3. vv Woudenberg, 4. vv Renswoude, 5. sv Valleivogels, 6. vv Advendo’57.