Van Schip, Stroetinga én Van Vleuten naar WK baan

Baanwielrennen Redactie

Jan-Willem van Schip en Wim Stroetinga zijn geselecteerd voor de wereldkampioenschappen baanwielrennen in Apeldoorn. Het duo gaf er de afgelopen weken blijk van in vorm te verkeren. Ook wegtopper Annemiek van Vleuten mag naar de WK. De geboren Vleutense en winnares van het goud op de individuele tijdrit heeft zich razendsnel ontwikkeld op de piste.

Met name Van Schip maakte de laatste weken grote indruk. Tijdens de wereldbeker in Minsk won hij goud op zowel het omnium als de puntenkoers. De Schalkwijker zal in Apeldoorn op dezelfde onderdelen uitkomen. Nijkerker Stroetinga rijdt met Roy Pieters de koppelkoers (madison). Annemiek van Vleuten komt uit op de individuele achtervolging.

De Amersfoortse bondscoach van de duurselectie Peter Schep ziet volop kansen. ‘Met de geselecteerde renners hopen we allereerst de progressie door te zetten op de olympische events omnium en madison. Daarnaast zijn we op de niet-olympische nummers heel kansrijk en dat laten we graag zien in eigen land. Onze beide achtervolgers Dion Beukeboom en Annemiek van Vleuten kunnen op een goede dag meedoen voor de prijzen. Goed om te constateren dat Nederland in de breedte bij de mannen ook de aansluiting vindt bij de internationale top. Bij de dames zijn de afgelopen jaren al veel medailles gescoord. Kirsten Wild is letterlijk en figuurlijk degene met de meeste kansen. Kirsten komt vier van de vijf dagen in actie en is op alles medaillekandidaat. Zoals in 2011 verwacht ik ook nu weer een fantastische Oranje-sfeer, die onze renners vooruit helpt. Ik ben tevreden met drie medailles voor deze selectie.’

De wereldkampioenschappen baanwielrennen zijn van woensdag 28 februari tot en met zondag 4 maart. Toernooidirecteur is Tielenaar Bobbie Traksel.