Schippers meldt zich af voor EK door nieuwe rugblessure

Atletiek Redactie

Dafne Schippers zal dit jaar niet deelnemen aan een internationaal kampioenschap. De Utrechtse atlete heeft zich vanwege fysieke klachten afgemeld voor de Europese kampioenschappen in München. Eerder al liet Schippers verstek gaan op de WK in het Amerikaanse Eugene. In de Zuid Duitse stad zou ze de 100 meter gaan lopen, de enige afstand waarvoor ze zich kwalificeerde voor de EK. Uit Utrecht gaat wel de jonge N’ketia Seedo.

Schippers kampt al geruime tijd met rugproblemen. Op sociale media laat ze weten dat de timing ‘haast niet slechter kan.’ De 30-jarige Utrechtse had zich juist zo gefocust op de EK, maar afgelopen weekend kwamen de eerste negatieve signalen toen ze zich afmeldde voor de 100m in Lignano Sabbiadoro. ‘In Italië speelde een nieuwe rugblessure op, waarvan ik dacht dat het voorbij was. Op de MRI-scans is een fractuur te zien in de wervelkolom.’

Schippers werd tweemaal wereldkampioen op de 200 meter maar moest zich in 2019 op de WK in Doha al voor dit onderdeel terugtrekken door een rugblessure.  

München organiseert van 11 tot en met 21 augustus een zogeheten Super EK. Behalve atletiek staan onder meer wielrennen (weg, baan, mountainbike en BMX), beachvolleybal en roeien op het programma. De atletiekwedstrijden worden gehouden in het Olympiastadion. De Amersfoortse Femke Bol loopt verschillende nummers en is op de 400 meter horden topfavoriete voor de Europese titel.

N’ketia Seedo behoort tot de estafetteploeg voor de 4×100 meter. Enkele dagen geleden liep de jonge Utrechtse atlete een Nederlands record op de 100 meter wat haar een vierde plaats bij het WK onder 20 opleverde.