Ter Schure naar WK para-cycling

Baanwielrennen Redactie

Vincent ter Schure gaat eind maart naar het WK baanwielrennen para-cycling. De Houtenaar keert dan terug naar de piste in Rio de Janeiro waar hij in 2016 twee zilveren medailles veroverde op de Paralympics. Dat deed de slechtziende coureur op de tandem met Timo Fransen als piloot.

Fransen is van 22 tot en met 25 maart opnieuw de metgezel van Terschure, die ooit een verdienstelijk eliterenner was. Door een progressieve oogziekte maakte hij later zijn rentree in een heel andere discipline van de wielersport. In Rio had hij op goud gehoopt op de achtervolging en de tijdrit, het werd beide malen zilver. In de wegrit lukte het wel de hoogste trede van het podium te bereiken.

Op het WK gaat het duo proberen de Britse hegemonie van de laatste tijd te doorbreken. Bondscoach Eelke van der Wal heeft er wel vertrouwen in. ‘Voor velen uit de selectie is het terugkeren naar de plek waar ze in 2016 zo succesvol waren. Met die geweldige herinnering voelen ze zich gesterkt om opnieuw te schitteren in Rio.’