Seedo als beste renster naar finale 100m EK<20

Atletiek Redactie

In de eerste kwalificatieronde liep de Utrechtse N’Ketia Seedo (16) vandaag een tijd van 11.37 op de 100 meter op het EK onder 20, een persoonlijk record voor haar en tevens een Nationaal record onder de 18. In de halve finale zette ze wederom de beste tijd neer met 11.40, waar ze zich met 11.74 gekwalificeerd had voor het toernooi. Beide wedstrijden in het Zweedse Borås werden met een fotofinish bepaald.

Via de organisatie laat ze weten: ‘Alles hier is erg opwindend voor mij. Ik kwam naar Boras om te leren en nu heb ik een PB en ben ik bij de finale gekomen, de snelste renner. Had dat nooit verwacht. Ik ben altijd erg nerveus, maar ik probeer mezelf ervan te overtuigen dat ik het kan. Ik ben zo gelukkig. Ik weet niet wat ik kan verwachten in de finale, we zullen zien.’

Morgenavond om 20.35 zal Seedo aan de start verschijnen van de finale 100 meter.