Seizoen betaald voetbal competities ook beëindigd

Voetbal Redactie

Om de noodlijdende bedrijfstak betaald voetbal niet verder onder druk te zetten, beëindigde de KNVB de competitie van de eredivisie, de Keuken Kampioen Divisie en TOTO KNVB Beker nog niet eerder. Na de aankondiging van de regering en RIVM vanavond, kwam een uurtje geleden dan toch het verlossende woord: de bond heeft het voornemen de competitie 2019/2020 niet verder uit te spelen. Op basis van het besluit vandaag van de regering, treedt de KNVB in overleg met UEFA, waarna het besluit officieel wordt genomen.

In de verklaring benadrukt de nationale voetbalbond verder nog dat er geprobeerd wordt om te voorkomen dat door het besluit voetbalclubs omvallen en banen uit het voetbal verdwijnen. Komende vrijdag zal met de direct betrokkenen gesproken worden over de verdere consequenties die het voorgenomen besluit om de competitie van het seizoen 2019/’20 niet uit te spelen met zich meebrengen.

De KNVB uit tevredenheid over het feit dat topsportaccommodaties en de trainingscomplexen van betaaldvoetbalorganisaties, weliswaar onder strikte voorwaarden, weer beperkt opengesteld mogen worden zodat de professionals weer kunnen gaan trainen.