Seizoen hockeyers Schaerweijde gaat uit als een nachtkaars

IJshockey Kort nieuws Peter de Jong

De Utrechtse inbreng in de hockey hoofdklasse mannen blijft komend seizoen beperkt tot kampioen Kampong en promovendus SCHC. Schaerweijde miste de boot. De laatste strohalm in de tweestrijd met hoofdklasser Almere werd niet gegrepen. Weer ging de ploeg uit Zeist na shoot-outs onderuit.

Na de degradatie vorig seizoen was Schaerweijde erop gebrand zo snel mogelijk terug te keren in de hoofdklasse. Dat ging heel lang goed. Schaerweijde werd kampioen in de overgangsklasse A met slechts 9 verliespunten.

Een playoff met SCHC, kampioen in de overgangsklasse B, eindigde in het nadeel van Schaerweijde, maar er volgde nog een herkansing tegen de nummer 11 uit de hoofdklasse, Almere. Na 3-3 dolf de Zeister formatie op eigen terrein weer het onderspit via de shoot-outs.

De return in Almere mondde uit in een thriller. Almere leidde bij rust met 2-0 via strafcorners van De Geus en Pieters. De vechtformatie uit Zeist rechtte nog eenmaal de rug en kwam in de tweede helft terug tot 2-1 via een goal van Jur van der Have. Die stand bleef staan tot aan de slotseconde. Toen kreeg Schaerweijde nog een strafcorner, kanon Scott Tupper faalde niet, 2-2.

Opnieuw shoot-outs dus.

Na vijf shoot-outs stond het 3-3. Nu ging het om en om, De Geus scoorde voor Almere, 4-3. Alle druk lag nu op de schouders van Jur van der Have. Zijn backhandshot vloog over en Schaerweijde restte een kater.

Liefst drie van de vier play-off wedstrijden waren verloren gegaan na shoot-outs.