Seizoenkaarten en sportpenning voor De Randamie

Kort nieuws MMA Redactie Utrechtse Sportkrant

Germaine de Randamie, de Utrechtse wereldkampioen mixed martial arts (MMA), is zaterdag gehuldigd op het veld van stadion Galgenwaard, vlak voor de voetbalwedstrijd FC Utrecht - PEC Zwolle.

De Randamie kreeg uit handen van burgemeester Jan van Zanen de Utrechtse Sportpenning en van FC Utrecht twee seizoenkaarten voor het leven. De uitreiking was niet toevallig vlak voor de wedstrijd. De Randamie is groot fan van FC Utrecht en ze is dan ook verguld met de seizoenkaarten.

De 32-jarige politieagente in opleiding wist op 11 februari in de categorie vedergewicht tot 66 kilo als eerste Nederlandse vrouw een titel te behalen in de grootste MMA-organisatie ter wereld: het Ultimate Fighting Championship (UFC). Overigens heeft haar opponent Holly Holm protest aangetekend tegen de overwinning van De Randamie.

Eerder kregen onder meer topzwemmer Jesse Puts, Olympisch hardloopster Dafne Schippers en oud-voetballer Humphrey Mijnals de Sportpenning.


De Utrechtse Sportkrant brengt elke week groot en klein sportnieuws uit de stad en regio. Kijken of de krant bij u past? Kijk het acht weken aan met een proefabonnement dat automatisch stopt.