Selectietrainingen voor Utrechtse turntalenten

Turnen Ted Vermeulen

Drie talenten van de Utrechtse turnvereniging Turn4U zullen volgend seizoen centrale trainingen mogen volgen bij de groep van Oranje Jong Talenten. Een vierde turntalent wacht nog een hertest. Vooral de verrichtingen van Pleun Reinders springen in het oog. Zij loopt een jaar vooruit op haar leeftijdgenootjes.

boven van links naar rechts Jessy Gravenbeek en Pleun Reinders onder van links naar rechts Roos Jonker en Sanne Zijlstra. Foto: Willemijn Niemeyer

Bij de overkoepelende Utrechtse turnvereniging voor toptalent Turn4U zijn de talenten onderverdeeld in zes divisies, waarbij in de eredivisie de grootste talenten 28 uur per week trainen. Die trainingen werpen hun vruchten af, getuige de uitnodiging van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie voor selectietrainingen.

Pleun Reinders (12), Roos Jonker (12), Sanne Zijlstra (11) en Jessy Gravenbeek (12) hebben inmiddels de laatste van een reeks OJTS-trainingen (Oranje Jong Talenten) volbracht in het nationale turncentrum in Heerenveen.

Daarbij hebben Pleun, Roos en Sanne zich al zeker gesteld van de selectie van OJTS in 2018 door de certificaten van fysieke test en technische onderdelen te behalen. Voor Pleun Reinders is een bijzondere situatie ontstaan. Ze is er als eerste turnster in geslaagd een jaar eerder te starten en loopt nu telkens een jaar vooruit op haar leeftijdgenootjes.

Jessy Gravenbeek gaat op 17 december deelnemen aan een hertest om zich alsnog bij de selectie van OJTS voor 2018 te plaatsen.