Selma Poutsma pakt met vrouwen goud op aflossing

Shorttrack Redactie

Shorttrackster Selma Poutsma heeft op de slotdag van de World Cup in Montreal goud gewonnen met de aflossingsploeg. De Utrechtse vormde in de finale een kwartet met Suzanne Schulting en de zussen Xandra en Michelle Velzeboer. Het oranjeteam was oppermachtig en ging van start tot finish aan de leiding. Voor Schulting was het de ultieme revanche voor haar val op de mixed relay. Poutsma deed niet mee op dat onderdeel.

Met de wereldbekerwedstrijden in Canada is voor de shorttrackploeg het seizoen echt begonnen onder leiding van de nieuwe bondscoach Niels Kerstholt uit Utrecht. In Montreal maakte naast Schulting vooral Xandra Velzeboer indruk. Poutsma deed niet mee in de halve finale van de vrouwen-relay, maar nam in de finale de plaats in van Yara van Kerkhof. Na afloop van de gouden race mochten de zussen Velzeboer bij elkaar de medaille om de nek hangen.

Op de individuele nummers had Poutsma minder succes. Ze werd op de tweede 1000 meter uitgeschakeld in de kwartfinale, terwijl op de 1500 meter de halve finale het eindstation was.