Sharon van Rouwendaal breekt na zeven jaar met coach

Openwaterzwemmen Redactie

Zwemster Sharon van Rouwendaal verhuist van Frankrijk naar Duitsland. De olympisch kampioene van Rio 2016 in het open water breekt met haar Franse coach Philippe Lucas. De Baarnse van geboorte gaat in Maagdenburg trainen onder de Duitser Bernd Berkhahn. 'Het laatste jaar begon ik te vaak en te sterk te twijfelen aan de samenwerking met Philippe', zegt Sharon, die sinds 2013 in Frankrijk woont en traint. 'Ik ben olympisch kampioen geworden onder zijn leiding en ben hem ontzettend dankbaar, maar ik ben toe aan verandering en iets nieuws.'

Op haar sociale mediakanalen laat de zwemster (26) weten: ‘Na 7 jaar samenwerken met mijn coach Philippe Lucas heb ik besloten dat ik een verandering van programma wilde. Ik wil nieuwe dingen leren. Het was een heel moeilijke beslissing omdat we zo goed samenwerkten. Ik ben zo dankbaar voor de jaren die ik met Philippe heb gehad en zonder hem zou ik niet de zwemmer zijn die ik vandaag ben. Philippe, bedankt voor alle keren dat je me aan het huilen, glimlachen en lachen hebt gemaakt. Je gaf me vertrouwen door in me te geloven. Je zag iets wat andere mensen niet zagen.’

View this post on Instagram

⭐ Merci Philippe! ⭐ announcement: • After 7 years of working together with my coach Philippe Lucas I've decided I wanted a change of program. I want to learn new things. It has been a really hard decision because we worked so well together. I'm so thankful for the years I've had with Philippe and without him I wouldn't be the swimmer I am today. • Philippe, thank you for all the times you made me cry, smile and laugh. You gave me confidence by believing in me. You saw something that other people didn't. • •• Olympic Games 🥇 •• World Championships 🥇🥈🥈🥈🥈🥈🥉 ••European Championships 🥇🥇🥇🥇🥇🥈🥈🥈🥉🥉 • 🔝 Made by Philippe Lucas🔝 • That being said, I'm happy to announce that I'm going to start working with Bernd Berkhahn in Magdeburg. I've did some of his training sessions last season, they are different but still very hard. I'm excited for this new adventure and challenge! 🤗 • • Ps: The first video above was from the moment I saw my coach for the first time after winning the Olympic gold and the second video was after the medal ceremony. It was a special moment. MERCI Philippe. ❤

A post shared by Sharon van Rouwendaal (@svrouwendaal) on