Simon de Wijs wel, Tim Verbeek niet naar WK

Bridge Redactie

Simon de Wijs is opgenomen in het open team dat namens Nederland gaat strijden om de wereldtitel bridge. De profbridger uit Doorn is al jaren van vaste waarde voor Oranje en werd in 2011 in eigen land wereldkampioen. Tim Verbeek uit Driebergen, ook kandidaat voor een plaats in het Nederlands team, werd niet geselecteerd.

Het WK, bij de mannen de Bermuda Bowl genoemd en bij de vrouwen de Venice Cup, is van 14 tot 28 september in China. De Wijs speelt met Bauke Muller, de andere paren van het open team zijn Bob Drijver-Bart Nab en Ricco van Prooijen-Louk Verhees. Bij de vrouwen worden geen bridgers uit de regio Utrecht afgevaardigd naar het WK.

Die zijn er werd wel binnen de grote groep die van 4 tot 11 juli deelneemt aan de Europese jeugdkampioenschappen in Noorwegen. Van de dertig spelers komen er liefst tien uit midden Nederland. Bij de junioren (onder 26) zijn de Utrechters Tom van Overbeeke en Ricardo Westerbeek medaillekandidaat. Bij de meisjes (onder 26) spelen mee Mette Lejeune uit Linschoten, Malene Holm Christensen (IJsselstein) en Esther Visser (Utrecht), bij de aspiranten (onder 21) komt Ronald Goor (Houten) in actie en bij de pupillen (onder 16) gaan Wout Klarenbeek (Utrecht), Martijn Goor (Houten) en de tweeling Lotte en Sarah de Wijs (Doorn) hun huid zo duur mogelijk verkopen.