Wil Dielessen is nu al druk in de weer om de verkeerstechnische aspecten te regelen voor de loopevenementen in 2017. Een van de aandachtspunten is de kruising van de Maliebaan en Burgermeester Reigerstraat waar de bus regeert en zowel het auto- als fietsverkeer moet worden omgeleid.

‘Singelloop heeft nog altijd snelste 10 km’

Atletiek De vrijwilliger Marina van Huissteden-Kaspers

Utrecht en loopevenementen, het is niet altijd een gelukkig huwelijk geweest. Met name bij de marathons was het meerdere malen ‘onrustig’ rond de organisatie ervan. Rots in de branding echter en nog steeds betrokken bij het oudste Utrechte loopevenement, de Singelloop, is Wil Dielessen.

Deze 67-jarige senior is een meer dan ervaren kracht en voor het organisatiebureau Galazo van onschatbare waarde. En zoals zovelen met hem, hartstikke goedkoop. Want Dielessen doet het allemaal uit liefde voor de sport.

Dielessen is al meer dan 35 jaar betrokken bij loopevenementen. Niet alleen in Utrecht weten ze hem te vinden. Ook in Rotterdam is hij inmiddels geen onbekende. Hij is net thuis van de Rotterdamse Bruggenloop en vanaf de Singelloop, met 8500 deelnemers afgelopen oktober, alweer druk doende met de volgende editie op 1 oktober 2017.

Tussendoor helpt hij ‘nog even’ mee de Ladiesrun Utrecht te organiseren, met start en finish op het Berlijnplein (Leidsche Rijn) op 11 juni. Als jurylid, als wedstrijdleider of als intermediair tussen het organisatiebureau en de kerngroep die de honderden vrijwilligers en professionals aanstuurt.

Niemand maakt hem gek, terwijl er regelmatig onder grote druk gepresteerd moet worden. Met de toenemende verkeersdruk en de talrijke bouwputten in de stad valt het niet mee een gedegen organisatie uit de grond te stampen, ook al beschik je over alle ervaring van de wereld.

‘Nee dat klopt’, erkent Dielessen, ‘je kunt van tevoren een heleboel zien aankomen. En je zou toch zeggen dat je de bouwplannen in de stad kent en dat je daarop inspringt. En zo gaat het ook, maar dan moet iedereen zich wel aan zijn afspraken houden en bereid zijn de planning te volgen.

Een ander probleem is dat op gemeentelijk niveau niet iedereen op de hoogte is wat een andere dienst aan het doen is. En dat valt voor …


Bent u geïnteresseerd om dit hele artikel te lezen? Dat kan. U heeft daarbij drie mogelijkheden:

U kiest voor een abonnement op de papieren krant
U kiest voor de digitale krant
U bestelt een losse uitgave van de krant waarin dit artikel gepubliceerd is

Nadat wij uw gegevens ontvangen en verwerkt hebben, wordt het artikel zo spoedig mogelijk aan u verstuurd.