Singelloop verwacht internationaal deelnemersveld

Atletiek Redactie

Op zondag 7 oktober staat er een mix van internationale en nationale topatleten aan de start bij de Singelloop Utrecht. De organisatie heeft voor de 68ste editie wederom een deelnemersveld samengesteld met een mix van jonge buitenlandse topatleten en de nationale top met onder andere Khalid Choukoud en Maureen Koster.

De Singelloop Utrecht kent een historie met internationale toptijden. De start is op de befaamde Maliebaan en de finish in het monumentale Wilhelminapark. Het parcours voert langs de Utrechtse singels en staat maar liefst tweemaal genoteerd in de lijst met snelste 10 km tijden ter wereld. Atleten van over de hele wereld komen dan ook graag naar Utrecht om te genieten van de entourage en een snelle tijd te lopen. De organisatie verwacht zondag 10.500 lopers te verwelkomen aan de start van de 68ste Singelloop Utrecht.

Khalid Choukoud, Roy Hoornweg, Max Polak en bij de vrouwen Maureen Koster zullen ook aan de start verschijnen. Met een persoonlijk record van 28:44 zal Choukoud zich meten met de jonge Afrikanen in het topveld. Maureen Koster behaalde dit jaar een 8e plaats op het EK in Berlijn op de 5.000 meter. Met een persoonlijk record van 32:15 op de 10.000 meter gaat ze op zoek naar een mooie tijd in Utrecht.

Het internationale topveld is samengesteld uit een groep jonge Afrikaanse atleten. Joel Ayeko (UGA), Kevin Kibet (UGA), Davis Kiplangat (KEN) allen uit 1998 en Kokob Gebru (ERI) uit 1999 zullen tijdens de Singelloop Utrecht op zoek gaan naar een persoonlijk record op de 10 km. Kevin Kibet is het jongere broertje van Phillip Kipyeko die al eens eerder op het podium stond tijdens de Singelloop Utrecht en wil niet achterblijven bij zijn broer. De meest ervaren atleet is Albert Rop (BRN), hij maakte dit jaar de overstap naar de weg met als resultaat een 13e plaats op de halve Marathon op het WK in Valencia. Op de 5 km heeft hij een persoonlijk record staan van 12:51.

 Bekijk de volledige en actuele startlijst op https://www.singellooputrecht.nl/nieuws/media/

 

Programma 

11:30 uur    Partou Kids Run 1 km                               Wilhelminapark

12:00 uur    Partou Kids Run 2.5 km                            Wilhelminapark

13:00 uur    5 km Singelloop gepresenteerd door AD  Maliebaan

14:00 uur    10 km Singelloop Utrecht                          Maliebaan

De online inschrijving is open tot en met zondag 7 oktober 12:00 uur via www.singellooputrecht.nl.

 

Goede doel: Hartstichting

Het goede doel van deze 68e editie van de Singelloop Utrecht is wederom de Hartstichting en met name onderzoek naar het vrouwenhart. De Hartstichting steunt onderzoek naar nieuwe methoden om een betrouwbare diagnose te kunnen stellen. Waardoor vrouwenlevens worden gered. Deelnemers kunnen bij inschrijving doneren en een eigen sponsoractie starten. HARTlopers doen namens de Hartstichting mee om geld in te zamelen.