SKF zet volgende stap in bereiken topkorfbal

Korfbal Redactie

In de Algemene Ledenvergadering 2019 heeft "Speelt Korfbal Fair", SKF, uit Veenendaal een visie gepresenteerd rond verenigingsleven en topkorfbal. De vereniging stelt: 'topkorfbal is binnen SKF geen doel op zich, maar verbonden met en geïntegreerd in de gehele vereniging. Topkorfbal maakt onze vereniging sterker en onze vereniging maakt topkorfbal mogelijk.' Met ingang van het nieuwe seizoen zal Arnold Burger, voormalig aanvoerder van SKF 1, de rol van Manager Topkorfbal bij SKF vervullen.

In de zaalcompetitie komt SKF uit in de overgangsklasse, in het veld speelt het in de hoofdklasse.

Op de website van SKF valt te lezen dat Burger met een groep mensen om zich heen, topkorfbal bij SKF in brede zin gaat stimuleren en faciliteren. Om dit niveau te bereiken, is een samenwerking aangegaan met Fysiotherapie NederVeluwe en is de trainingsintensiteit verhoogd.

 

Bastian van Essen

Deze week werd bekend dat Bastian van Essen met ingang van het seizoen 2020/2021 terugkeert bij SKF. Van Essen doorliep met succes de jeugdopleiding van SKF en vertrok in 2018 naar het Bennekomse DVO/Accountor. Daar bereikte hij met het hoogste juniorenteam in het vorige seizoen in zowel de veld- als de zaalcompetitie de finale om het Nederlands Kampioenschap. Dit seizoen stapte hij over naar de seniorenselectie, waar hij debuteerde in de Korfbal League, de sterkste korfbalcompetitie in Nederland. Er vanuit gaande dat in september het nieuwe seizoen van start kan gaan, zal Van Essen op dat moment weer aansluiten bij de selectie van SKF.

Bob de Jong, bestuurslid Korfbalzaken bij SKF, is vanzelfsprekend erg enthousiast. ‘Bastian is een groot talent. Hij is bij SKF opgeleid en zijn ontwikkeling is bij DVO/Accountor in een stroomversnelling gekomen. Hij komt op een interessant moment terug. We gaan bij SKF dingen veranderen en een serieuze ontwikkeling richting topkorfbal inzetten. De aanstelling van Arnold Burger als Manager Topkorfbal was de aftrap. Dit is een mooi eerste succes.’