Skiteam Nieuwegein

Overig nieuws Utrechtse sportverenigingen

Skiën in Utrecht? Zelfs als de regen met bakken uit de hemel komt? Ja, dat kan nog nét wel. Al is de naam wellicht verwarrend. Skipiste Nieuwegein is namelijk gelegen aan de Nedereindseberg 501a. En dat ligt in Utrecht. Begrijpt u het nog? Wij wel.

In 1994 begon de Skipiste als een particulier initiatief waar vandaag de dag zowel privé- als groepslessen worden gegeven. Niet alleen skiërs, vanaf 3,5 jaar, maar ook snowboarders kunnen aan de rand van de stad terecht. Vanuit de Skipiste is het Skiteam Nieuwegein ontstaan. ‘Daarin zitten nu 55 kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 16 jaar’, weet bedrijfsleidster Viviane Bronkhorst.

De kinderen skiën eerst tenminste tien wedstrijden per jaar om aan een skilicentie te kunnen komen.  Daarmee kunnen ze deelnemen aan wedstrijden. Bronkhorst: ‘Dat kan indoor zijn – op ‘echte’ sneeuw – of outdoor, op kunststof matten. De wedstrijden zijn door heel Nederland. Er zijn zoveel banen.‘

Toevallig is er deze week geen activiteit bij Skipiste Nieuwegein. ‘Dan zijn we skiën’, vermeldt de site. Vanaf maandag 6 maart is de baan weer open.

De Skipiste verheugt zich in het bijzonder op het komende NK dat op 19 maart in Utrecht wordt gehouden. ‘Dat staat open voor zowel junioren als senioren’, aldus Bronkhorst. ‘Eigenlijk is het het NK  alpineskiën baan. Met circa 275 deelnemers is dit de grootste en belangrijkste wedstrijd van het seizoen en belooft het een een gezellig, en sportief evenement te worden.’

De beste skiërs van Nederland strijden op zondag 19 maart om de titels Nederlands kampioen(e) en Nederlands jeugdkampioen(e). Het evenement zal georganiseerd worden door Skiteam Nieuwegein in samenwerking met de Nederlandse Ski Vereniging.

 

Foto: Jan Kruijdenberg / Utrechtse Sportkrant

Zie ook: www.skipistenieuwegein.nl


Wil je dit artikel nog eens rustig op papier nalezen en alle extra foto’s van fotograaf Jan Kruijdenberg bekijken? Bestel deze editie!