Slowpitchtoernooi bij Knickerbockers Soest

Honkbal/Softbal Redactie

Op zaterdag 16 april a.s. gaat bij de Knickerbockers in Soest de nationale Slowpitch competitie van start. Zes teams met topspelers uit binnen- en buitenland nemen het tegen elkaar op en spelen Slowpitch op het hoogste niveau. Slowpitch is een dynamische vorm van softbal die vooral draait om het slaan. De deelnemende teams uit de 1ste klasse zijn DNT (Dutch National Slowpitch Team), Eastpro/Stokes, Pirates, Dutch Lions, Formation en de Dutch Dragons met vijf spelers van de Knickerbockers.

Een van die spelers van de Knickerbockers is Daan Smit: ‘Het niveau van de 1e klasse slowpitchcompetitie is erg hoog. De spelers van Knickerbockers zijn afgelopen jaar aangesloten bij de Dutch Dragons, een team met een internationaal tintje en de nodige ervaring. Wij zullen hard moeten werken om het niveau te halen, maar de verwachtingen binnen het team zijn hoog en we gaan altijd voor de winst.’

Actie en dynamiek

Slowpitch wordt wereldwijd steeds populairder en is geschikt voor alle leeftijden. Het richt zich vooral op spelplezier en focust zich op het onderdeel ‘slaan’. Het grote verschil met fastpitch softbal is dat de pitcher de bal met een boog aangooit, in plaats van in een strakke rechte lijn. Hierdoor is het makkelijker om de bal te raken en wordt er dus ook meer geslagen. Dit zorgt voor extra veel actie en dynamiek op het veld.

Iedereen is welkom

Iedereen die wil komen kijken en wil kennismaken met Slowpitch is welkom. Het toernooi begint om 10.00 uur. Adres: Bosstraat 151 Soest.


De laatste nieuwsberichten: