Snelle finish bij 68ste Singelloop

Atletiek Redactie

Tijdens deze editie van de Singelloop Utrecht verschenen bijna 2000 lopers aan de start voor een nieuwe route door de Utrechtse binnenstad. Deze editie werd een prachtige overwinning geworden voor Davis Kiplangat. De 20-jarige Keniaanse atleet finishte in een zeer snelle 27 minuten en 24 seconden, nog voor zijn concurrenten Gisamoda en Kipsang.

Vanwege de overweldigende belangstelling was de 10 km dit jaar wederom volledig uitverkocht. De 10 km is de populairste afstand van de oudste stratenloop van Nederland. Deze afstand startte in maar liefst vijf waves met voorop de absolute wereldtop op de 10 km. Davis Kiplangat, vorig jaar vijfde in Utrecht, wist de 68e editie op zijn naam te schrijven. Khalid Choukoud finishte als eerste Nederlander in een tijd van 28:49, slechts vijf seconden boven zijn persoonlijke record. Bij de vrouwen maakten de Keniaanse Eva Cherono en de Nederlandse Maureen Koster (32’15”) hun favorietenrol waar. Cherono liep een fantastische wedstrijd en kwam ruim een minuut voor de nummer twee, Valentine Chepkwemoi Mate, over de finish in een tijd van 31:17. Zij liep daarmee 1 minuut en 17 seconden van haar persoonlijke record af. Koster werd gekroond tot eerste Nederlandse dame en derde dame overall.

In de ochtend waren al 600 jeugdige deelnemers aan de start verschenen van de uitverkochte 1 km afstand, op weg naar hun welverdiende medaille. Vanaf 8 jaar kon meegedaan worden aan de 2,5 km van de Partou Kids Run. De eerste jongens en meiden hadden de 2,5 km afgelegd binnen 10 minuten.

Foto: Geert Lommers/Utrechtse Sportkrant

 

Op 6 oktober 2019 zal de volgende Singelloop georganiseerd worden.