SO Soest behaalt certificering jeugdopleiding en start selectie meisjeselftal

Voetbal Redactie

Deze week behaalde sportorganisatie Soest na een onafhankelijke audit het KNVB lokale certificaat jeugdopleiding in het kader van het kwaliteit- en performanceprogramma. Niet veel clubs uit de provincie Utrecht zijn in het bezit van dit papiertje. Jeugdvoorzitter Leo Rauch, voorzitter Ries de Jong en projectleider John Hoebe ontvingen het certificaat uit handen van KNVB-vertegenwoordiger Hans Buitenhuis.

De club laat weten trots te zijn op deze erkenning voor de kwaliteit van haar jeugdopleiding: ‘Het houdt in, dat de selectieteams van onze vereniging op een goed niveau spelen, de trainers over het juiste opleidingsniveau beschikken en dat de organisatie rondom het technisch kader op orde is. SO Soest spant zich ook nog sterk in, om continue verbeteringen aan te brengen. Dit draagt bij tot voortdurende verbetering van onze organisatie.’

 

Vrouwen- en meidenvoetbal

Er is nog meer goed nieuws voor de voetbalvereniging uit Soest. Na een jarenlang traject en als gevolg van de immer groeiende populariteit van meiden- en vrouwenvoetbal, heeft de club een selectie-elftal samen weten te stellen. Dit alles is onder andere tot stand gekomen, omdat er een commissie is aangesteld om te kijken hoe het vrouwen en meidenvoetbal binnen de vereniging nog beter neergezet kan worden. In samenwerking met de KNVB is een groeiplan opgesteld met verbeterpunten voor de komende jaren.

Er komt ook een meidenselectie-elftal onder 15, als een van de drie elftallen in de O15-categorie. Vanaf 1 juli staan de vrouwenteams onder leiding van Don La Grand, die eerder onder meer ervaring op deed bij Buitenveldert, SDO, Ter Leede en FC Hilversum.