Soepel de crisis door

Teaser Redactie

De coronacrisis ontwricht Nederland, de zorgen zijn groot. Maar de sport, zeker ook in de provincie Utrecht, heeft tijdens de pandemie aangetoond creatief te zijn, samenwerking te zoeken en met nieuwe vormen mensen in beweging te krijgen en te houden. Zowel de amateur- als de topsporters zochten naar en vonden creatieve manieren om aan hun conditie te blijven werken en daar ook anderen bij te helpen. In de nieuwe Utrechtse Sportkrant zijn meerdere verhalen over verbinding, zorg voor elkaar en hoop voor de toekomst opgetekend.

De verenigingen blonken uit in creativiteit. In de nieuwe Utrechtse Sportkrant zijn meerdere verhalen over verbinding, zorg voor elkaar en hoop voor de toekomst opgetekend.

Zo ging vechtsporter Mitchell Sandler spontaan gratis Taiji les geven in een Utrechts park. Elke ochtend komt een klein groepje daar samen om aan (hun) kracht en souplesse te werken. De kunstschaatsers van KVM On Ice roemen in deze periode de flexibiliteit van de (hun) leden en de spontane hulp die ze ontvingen. (Ook KRC Rolling gaat niet bij de pakken neerzitten in deze corona-tijd.)

Uit recent onderzoek blijkt bovendien dat ten opzichte van alle andere provincies, de provincie Utrecht de meeste frequente sporters heeft die er de meeste uren instoppen (die meeste sportles volgen) en daar bovendien erg veel plezier aan beleven. We zijn dus eigenlijk best goed bezig.

De initiatieven en prestaties zijn niet onopgemerkt voorbij gegaan aan Utrechtse instanties. SportUtrecht zal op 10 februari 2021 samen met de gemeente Utrecht in een online evenement terugblikken op het sportjaar 2020 en daarbij onder meer sporters en vrijwilligers in het zonnetje zetten.

Ook blikken we hoopvol vooruit naar 2021: het jaar waarin we weer op mogen starten, samen mogen sporten, weer wedstrijden en evenementen kunnen bezoeken. We zijn er klaar voor.

 

Lees hieronder de hele krant digitaal, of haal de krant op bij een van onze distributiepunten (let op mogelijke wijziging van de openingstijden). Tip: lees de krant fullscreen, zoek op paginanummer, of scroll snel door de pagina’s via de tegels in de zijbalk (knop links bovenaan).