Sofiane Rhouma volgend seizoen naar Houten

Handbal Redactie

Sofiane Rhouma speelt volgend seizoen in het geelzwart van The Dome/Handbal Houten. De 25-jarige linkspoot, door zijn nieuwe club omschreven als 'razendsnel' komt over van mede-eredivisionist DFS Arnhem waar hij vijf jaar voor uit kwam. Daarvoor speelde hij sinds zijn zestiende in de hoofdmacht van Ash Hammamet dat actief is in de eredivisie van Tunesië, waar handbal nog een stuk populairder is dan in Nederland.

Rhouma licht zijn overstap toe: ‘Ik wil graag hogerop en dat sluit goed aan bij de plannen van Houten. Je merkt aan alles dat het hier goed geregeld is en dat iedereen voor het hoogst haalbare gaat. Alle andere jongens en de staf zijn ook supergemotiveerd om dat doel te bereiken. Ik heb een paar keer meegetraind en eigenlijk was ik vanaf de eerste training verkocht. Met de jongens was er een leuke klik en ook de trainer ligt mij erg goed. Ik verwacht zeker dat hij mij nog kan laten groeien en sterker kan maken.’

Trainer/coach Freek Gielen is erg blij met deze versterking: ‘Super dat een speler als Sofiane gekozen heeft om ons team te versterken. Met zijn snelheid en gedrevenheid kunnen we nu nóg meer de snelle tegenaanval als wapen in gaan zetten.

Sofiane besluit lachend: ‘Ik kan niet wachten om dat te laten zien in Houten. Mijn bijnaam is niet voor niets Zoef.’