Spaans duo wint King of the Court in Utrecht

Beachvolleybal Redactie

Utrecht had de primeur met de kick-off van King of the Court: een eliminatie beachvolleybalcompetitie in festivalsetting. De wedstrijden werden op het Jaarbeursplein gespeeld waar de toeschouwers vanaf de tribune en de grote trappen van station Utrecht Centraal het Spaanse duo Herrera/Gavira zag winnen op de eerste dag van de Series.

Alexander Brouwer vond een vervangend partner in de Rus Stoyanovskiy, waarmee hij prompt de tweede plaats veroverde. Robert Meeuwsen uit Nieuwegein is de vaste partner van Brouwer, maar moest in verband met een blessure afzeggen. Nederlands duo Bouter en Varenhorst eindigden op de derde plek.

In Utrecht streden 15 van de beste mannelijke beachvolleybalteams ter wereld om de winst, die vervolgens deze maand nog Antwerpen, Waikiki (Hawaii) en Huntington Beach Pier (Amerika) aan zullen doen.

King of the Court is ooit bedacht als een trainingsvorm. Hieruit is een snellere spelvariant ontwikkeld met vijf teams in plaats van twee. Het is een elimination race die start met vijf teams die 20 minuten spelen. In de tweede ronde zijn er nog vier teams over en wordt er 16 minuten gespeeld. De derde en tegelijk finaleronde bestaat uit drie teams en gaat door tot een team de 15 punten bereikt.

De FIVB, de wereldvolleybalbond, en SportworX kondigden recentelijk de lancering van de King of the Court Crown Series 2018 aan. Vier verlichte stadions in Nederland, België en de Verenigde Staten zijn de sportieve slagvelden.

De competitie vindt overdag plaats, de spectaculaire finales en het festivalgedeelte zijn ‘s avonds.