Spanjaarden schieten ploeg Annemiek van Vleuten te hulp

Wielrennen Redactie

Annemiek van Vleuten weet zich de komende tijd verzekerd van een salaris. Haar noodlijdende ploeg Mitchelton-Scott wordt de helpende hand toegestoken door een Spaanse non-profit organisatie. Het gevolg is dat de Australische World Tour-equipe de rest van het seizoen in een ander shirt rijdt. Zowel de mannen als de vrouwen gaan verder onder de naam Team Manuela Fundación.

Tot de mannenploeg behoren onder meer de gebroeders Sean en Adam Yates, die als klassementsrenner tot de wereldtop behoren, en de Colombiaanse klimgeit Esteban Chaves. Wereldkampioene Annemiek van Vleuten is het uithangbord bij de vrouwen, met verder onder meer haar landgenotes Janneke Ensing en Moniek Tenniglo en de Australische Amanda Spratt. Het Spaanse bedrijf zal ook na 2020 voor meerdere jaren als hoofdsponsor optreden.

Mitchelton-Scott heeft financieel zwaar te lijden onder de coronacrisis. De Australiërs stapten in 2012 in het wielrennen onder de naam Green Edge. Aan dat project dreigde na dit seizoen een eind te komen, maar het krijgt nu een vervolg met een Spaanse geldschieter.