Sportcampus zoekt naam

Beleid Redactie

FC Utrecht, SV Kampong, Hellas, UZSC en VV Utrecht willen de krachten verenigen in de sportcampus, een campus in Oost-Utrecht die past bij de ambities van de clubs en de stad. De Utrechtse gemeenteraad stemde deze zomer nog tegen een voorstel om een topsportcampus te ontwikkelen. Er zou in het gebied in dat concept te weinig ruimte komen voor uitbreiding van de breedtesport, waar veel vraag naar is gezien de wachtlijsten bij mening Utrechtse sportvereniging. Een motie met als uitgangspunt 'Sport voor iedereen' (de breedtesport niet beperkt mag worden in de benodigde ruimte door topsport) werd wel aangenomen.

Met als missie: Helping athletes to perform better, gaan de Utrechtse (top)sportclubs samenwerken op de sportcampus. De sportcampus stelt alles in het werk om atleten maximaal te kunnen laten presteren. Een concentratie van kwalitatieve voorzieningen. Of het nu gaat om onderwijs, voeding, training, huisvesting, sponsoring of faciliteiten: alles wordt gedefinieerd vanuit deze missie.

‘In Utrecht Oost, waar FC Utrecht onderdeel van is, zijn maar liefst zes clubs die op het hoogste niveau uitkomen in hun discipline. We kunnen dan ook enorm veel leren van elkaar én elkaar versterken,’ aldus Thijs van Es, Algemeen Directeur van FC Utrecht, namens de samenwerkende clubs. ‘De clubs hebben natuurlijk in het verleden al diverse keren samengewerkt, om de samenwerking nu te kunnen onderstrepen door middel van de Sportcampus is een win-winsituatie voor alle clubs. De kennis, kunde, faciliteiten en het netwerk van alle clubs zijn een meerwaarde voor de samenwerking. De Sportcampus geeft een geweldige boost voor de stad en voor Utrecht Oost in het bijzonder. Het wordt een plek om trots op te zijn, voor Utrechters. Daarom hoop ik dat iedereen mee gaat helpen door een naam te verzinnen voor deze plek.’

Via de website van de sportcampus kan tot en met zondag 4 oktober een naam ingezonden worden voor de plek in Utrecht. Vanaf maandag 5 oktober kan er vervolgens gestemd worden op de 20 beste namen en uit de namen met de meeste stemmen kiest een vakjury vervolgens de beste naam. De winnaar van de verkiezing en dus de naam van de Sportcampus wordt op woensdag 14 oktober bekendgemaakt.