Sportief eerherstel in De Goffert

Voetbal Hans van Echtelt

De winst in De Goffert voelde zeker voor de meegereisde supporters in Nijmegen al een sportief eerherstel voor hetgeen FC Utrecht enkele dagen eerder in Galgenwaard was overkomen. Na de onterecht afgekeurde winnende goal tegen RKC had een nieuwe kater tegen NEC het chagrijn nog verder doen toenemen. Maar zover kwam het op deze woensdagavond niet. Al na acht minuten knalde Bart Ramselaar de bal van buiten het strafschopgebied in de bovenhoek langs doelman Brandenhorst.

In dat schot zat ook woede verwerkt voor het onrecht dat arbiter Richard Martens en zijn collega Robin Ganser bij de VAR zijn club tegen RKC zaterdagavond hadden aangedaan. Het was dan ook prettig om te zien dat collega Ingmar Nagtegaal een foutloze partij floot in Nijmegen zodat die smaak ook weggespoeld kon worden. Daar kwam bij dat alleen aanvoerder Mark van der Maarel (als vervanger van Willem Jansen) als enige speler tegen een gele kaart opliep zodat FC Utrecht ook in dit opzicht redelijk schadevrij deze avond doorkwam.

Er was nog een lichtpunt in dit duel waarin NEC lange tijd gelijkwaardig partij bood. Dat was spits Tasos Douvikas die opnieuw scoorde en die met beweeglijk spel de Nijmeegse defensie doorlopend problemen bezorgde. Zijn samenwerking met Bart Ramselaar die ook de 0-3 op zijn naam bracht, bood perspectief voor de rest van dit seizoen. Het was mooi om te horen dat Radio Utrecht bij de wissel van Douvikas met Mahi in de 77e minuut Griekse klanken liet horen om het goede spel van de Griekse internationaal extra luister bij te zetten. Komende zaterdag (opnieuw op het late tijdstip van negen uur) wacht PEC Zwolle als opponent, de ploeg die gisteravond tegen Sparta het allereerste puntje binnenhaalde.