Sportpenning voor hockeysters Koning en Pheninckx

Hockey Redactie

De Utrechtse burgemeester Jan van Zanen en wethouder Maarten van Ooijen (sport) reiken vrijdag 28 september de Utrechtse Sportpenning uit aan de hockeysters Josine Koning (23) en Malou Pheninckx (27). Zij ontvangen de Sportpenning omdat ze op 5 augustus dit jaar een gouden medaille behaalden op het WK hockey in Londen.

Koning (23) is Utrechtse en verdedigt momenteel het doel van haar club Den Bosch. Eerder speelde ze voor Amersfoort en het Bilthovense SCHC. Pheninckx (27) woont in Rotterdam en is middenvelder bij het Utrechtse Kampong. Laurien Leurink (23) ontving al eerder de Sportpenning vanwege de winst van het WK zaalhockey in 2015.

De drie Utrechtse hockeysters behaalden de eerste plaats tijdens het wereldkampioenschap in Londen onder leiding van bondscoach Alyson Annan. Daarmee hebben zij zich ‘een waardig vertegenwoordiger betoond van Utrecht als sportstad.’

De Sportpenning wordt door het gemeentebestuur toegekend aan personen of verenigingen, die zich in een tak van sport bijzonder verdienstelijk voor Utrecht hebben gemaakt.