Sportrecept: varkenshaasje met mango en tagliatelle

Voeding Carlien Harms

Een sportrecept is anders dan een ‘normaal’ recept voor een maaltijd doordat het weinig vet bevat, maar wel veel koolhydraten  (brandstof voor de spieren en hersenen) en voldoende eiwit (bouwstof voor onder meer de spieren). Ook bevatten deze recepten ruimschoots vitamines en mineralen. Allemaal zaken voor sporters om goed te kunnen herstellen en de voorraden energie in de spieren weer ruimschoots aan te vullen. Elke eerste vrijdag van de maand stelt voedingsdeskundige Carlien Harms een gezonde sportmaaltijd voor u samen.

Bereidingswijze

Varkenshaasje met mango en tagliatelle
Varkenshaasje met mango en tagliatelle

Kook de tagliatelle zoals aangegeven op de verpakking. Kook de groente in een pan met weinig water en het zout gaar in 10 -15 minuten. Laat de bak- en braad smelten in een koekenpan. Bestrooi het varkenshaasje met het zout en de peper en bak het in de margarine om en om tot het bruin en gaar is (10 minuten). Voeg de mangochutney en de zure room toe aan het varkenshaasje. Voeg eventueel de stukjes mango toe of serveer deze apart. Serveer het vlees en de saus met de tagliatelle en de groente.

Voorbereidingstijd
10 minuten

Bereidingstijd
15 minuten

Variatietips
-Vervang de varkenshaas door een biefstukje of kipfilet.
-Vervang de tagliatelle door rijst of aardappelen.
-Vervang de mango door perzik (vers of uit blik).

Voedingswaarde
Energie: 855 kCal / 3602 kJ
Koolhydraten: 111 gram
Vetten: 26 gram
Eiwitten: 44 gram

Etenswaardigheden
-Zure room is aangezuurde halfroom die 20% vet bevat. Ter vergelijking: crème fraîche is aangezuurde slagroom en bevat 35 % vet.
-Chutney is een zoetzure ingekookte saus van groente en/of fruit met azijn, suiker, zout en specerijen.

 

www.carlienharms.nl