Sportrecept: Lauwwarme aspergesalade met garnalen en penne

Voeding Carlien Harms

Een sportrecept is anders dan een ‘normaal’ recept voor een maaltijd doordat het weinig vet bevat, maar wel veel koolhydraten (brandstof voor de spieren en hersenen) en voldoende eiwit (bouwstof voor onder meer de spieren). Ook bevatten deze recepten ruimschoots vitamines en mineralen.

Allemaal zaken voor sporters om goed te kunnen herstellen en de voorraden energie in de spieren weer ruimschoots aan te vullen.

Zo rond het begin van de nieuwe maand stelt voedingsdeskundige Carlien Harms een gezonde sportmaaltijd voor u

Recept

samen.

Bereidingswijze
Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Doe de pasta in een vergiet en spoel deze af onder de koude kraan. Maak een dressing van de zure room, de honing, de mosterd en het zout en de peper. Verhit de olie in een wok, braad- of hapjespan en roerbak de asperges in ongeveer 10 minuten gaar. Voeg de garnalen toe en roerbak deze een halve minuut
mee. Voeg de dressing toe en meng alles goed. Meng het aspergemengsel met de dragon door de koude pasta. Breng zonodig op smaak met het zout en de peper. Serveer het lauwwarme gerecht met het stokbrood.

Voorbereidingstijd
10 minuten

Bereidingstijd
15 minuten

Variatietips
– Vervang de groene asperges door witte asperges of gebruik ze half om half.
– De aspergesalade is ook prima koud te gebruiken en kan dan ruim van tevoren bereid worden.
– Vervang de garnalen door een gekookt ei of 75 gram gerookte zalmsnippers.

Voedingswaarde
Energie: 678 kcal / 2853 kJ
Koolhydraten: 85 gram
Vetten: 23 gram
Eiwitten: 33 gram

Etenswaardigheden
Groene asperges moeten in tegenstelling tot witte asperges niet geschild worden. Alleen als de onderkant van de stengel stug is, is het raadzaam de groene asperge wel te schillen.

 

www.carlienharms.nl