Sportuitwisseling op de Utrechtse velden (toen er nog geen sneeuw lag)

Judo Rugby Redactie

De Utrechtse Rugby Club heeft eind januari een rugby training gegeven aan een groep jeugdige judoka's van Top Judo Utrecht, we schreven er al over in de krant. Deze sportuitwisseling is een voorbeeld hoe verenigingen die aangesloten zijn bij het Utrecht Talent Center elkaar helpen in de lockdown periode. Nu kan er even niet buiten getraind worden. Gelukkig hebben we de foto's nog.

De samenwerking tussen de clubs wordt mede mogelijk gemaakt doordat zowel URC als Top Judo Utrecht aangesloten zijn bij Utrecht Talent Center. Hierin werken 16 (top)sportverenigingen samen om Utrechts sporttalent zich maximaal te laten ontwikkelen door ze te ondersteunen op alle sport overstijgende thema’s. Ze verbinden betrokken partijen met een rol in talentontwikkeling, delen kennis en ondersteunen de clubs. Eén van de doelstellingen is om samen met andere sportdisciplines nieuwe fysieke uitdagingen aan te gaan ter verrijking van hun eigen trainingen. Zo traint de jongste waterpolojeugd van UZSC bijvoorbeeld tweemaal in de week op de hockeyvelden van Kampong, andere waterpolojeugd gaat hoogstwaarschijnlijk een tennisles bij de Balance Tennis Academy volgen.

Zodra de sneeuw weer weg is kunnen URC en TJU tijdens de coronalockdown in de buitenlucht -en overdag- talentvolle sporters gemotiveerd houden.