Start honk- en softbalseizoen minimaal twee weken naar achteren geschoven

Honkbal/Softbal Redactie

In december werd bekend dat de honkbal hoofdklasse en de fastpitch softbal hoofdklasse voor vrouwen (voorheen Golden League) een uitzonderingspositie toebedeeld hadden gekregen en onder voorwaarden weer in groepen mocht trainen en wedstrijden spelen. Deze voorwaarden zijn het periodiek testen van spelers, stafleden en arbitrage en organisatorisch conform het ‘protocol topcompetities’ kunnen werken. Veel verenigingen geven aan hier niet aan te (willen) voldoen waardoor het seizoen niet voor 29 april van start zal gaan.

De KNBSB is momenteel met de verenigingen in beide klassen in gesprek of zij onder deze uitzonderingspositie van start zouden willen en kunnen gaan. Vooralsnog is afgesproken (nog) geen gebruik van deze mogelijkheid te maken. Dit betekent dat de hoofdklasseteams zich slechts zeer beperkt op het seizoen kunnen voorbereiden: zij mogen buiten trainen in tweetallen. Het gevolg is dat de start van de honkbal hoofdklasse-competitie met drie weken wordt verschoven, van donderdag 8 april naar donderdag 29 april. En de start van de softbal hoofdklasse-competitie met twee weken, van zaterdag 17 april naar zaterdag 1 mei.

De afdeling competitiezaken van de KNBSB is momenteel volop bezig met de voorbereidingen op het seizoen. ‘We gaan vooralsnog uit van de start van onze honkbal- en softbalcompetities in april 2021. Uiteraard zijn we ook bezig met het ontwikkelen van scenario’s, mochten de coronamaatregelen langer voortduren en de start van onze competities op de geplande data nog niet mogelijk zijn.’ De bond verwacht de komende weken meer informatie te hebben.