Stef Brandsen toegevoegd aan selectie World Cup junioren

Schaatsen Redactie

Jetske Wiersma, de bondscoach van Jong Oranje, heeft de selectie bekendgemaakt voor de tweede Junior World Cup op 27 en 28 januari. Stef Brandsen, uitkomend voor RTC Midden, zal voor de eerste keer deelnemen aan de World Cup die in Innsbruck (Oostenrijk) verreden wordt. Brandsen is geboren in Woerden waar hij schaatst bij SHV Woerden.

Stef Brandsen werd voor de tweede keer Sporttalent bij het Woerdens Sportgala 2016. Foto: Justin Egberts voor Woerden Sportbeleving.

Brandsen is sinds begin van dit schaatsseizoen A junior waardoor hij mee kan doen met internationale kampioenschappen. Bij het NK Sprint bij de junioren A (mannen) dat in december 2017 in Heerenveen verreden werd, werd hij nog gediskwalificeerd voor de 500 meter en kon zijn top opening van 9.98sec niet in een goede eindtijd omzetten.

De Woerdenaar werd begin 2016 voor de tweede keer uitgeroepen tot Sporttalent van het jaar tijdens het Woerdens Sportgala. In januari 2017 wist hij nog Nederlands Kampioen Supersprint te worden op de NK in Breda.

 

Selectie

De volledige selectie voor de World Cup Junioren ziet er als volgt uit:

Vrouwen
Joy Beune – RTC Oost
Jutta Leerdam – RTC Zuidwest
Sterre Jonkers – RTC Noord
Femke Beuling – RTC Noord
Elisa Dul – Sprintteam Oost

 

Mannen
Louis Hollaar – RTC Noord
Janno Botman – RTC Noordwest
Daan Baks – Team IKO
Max Visscher – RTC Noord
Stef Brandsen – RTC Midden

De begeleidingsstaf bestaat naast bondschoach Wiersma uit tweede coach Stefano Donagrandi (RTC Midden) en fysiotherapeut Stefan Verheijen.

 

Programma
Zaterdag 27 januari vanaf 9.30 uur
1000 meter dames en heren
3000 meter dames en heren
Teamsprint dames en heren

 

Zondag 28 januari vanaf 9.30 uur
500 meter dames en heren
1500 meter dames en heren
Mass start dames en heren

Later in het seizoen rijden de junioren nog een World Cup in Salt Lake City (2-4 maart). Van 9 tot en met 11 maart is in datzelfde Salt Lake City de WK Junioren. De selecties voor deze wedstrijden worden later dit seizoen bekendgemaakt.