Stem op de genomineerde coaches

Sportprijzen Redactie

Ook al waren er in 2021 minder topsportevenementen dan normaal door de coronapandemie, toch zijn er vele mooie prijzen binnengehaald door Utrechtse sporters, coaches en ploegen. Tevens hebben dat jaar de sportaanbieders en sportvrijwilligers wederom laten zien hoe veerkrachtig zij zijn. Dit alles is dan ook een compliment en beloning waard die tijdens de uitreiking van de Sportprijs Utrecht 2021 worden uitgedeeld. Wie zijn de genomineerde coaches?

Saïd El Badaoui (vechtsport)

Germaine de Randamie wordt door hem begeleid, net als Melvin Manhoef en Mohamed Hamicha. Badr Hari traint bij hem. In zijn sportschool SB Gym trainen recreanten, toppers en jonge talenten, zoals ook Ilias Ennahachi als tienjarig jongetje voor het eerst kwam kijken of kickboksen wat voor hem was. De trainer – die zijn eigen profcarrière twintig jaar geleden moest beëindigen na een motorongeluk – leidde Ennahachi vervolgens naar zijn wereldtitels bij vier bonden.

 

Mariusz Gicewicz (worstelen)

De Poolse worsteltrainer Mariusz Gicewicz van de worsteltalenten Marcel en Tyrone Sterkenburg, die in augustus glorieerden tijdens de WK voor junioren. De tweeling meldde zich elf jaar geleden bij UKV De Halter en worden sindsdien begeleidt door Gicewicz. Hij nam ze mee op sleeptouw door heel Europa voor toernooien en stages, op zoek naar uitdagingen en tegenstand die er in Nederland nu eenmaal niet of nauwelijks is te vinden voor worsteltalenten.

 

Roeland Spijker (UZSC)

Hij leidde zijn ploeg naar de bekerwinst na de bittere pil van de uitschakeling in de play-offs om de landstitel. Als speler beleefde hij met UZSC vanaf 2014 grote successen met landstitels (2) en bekerwinst, voor hij in 2019 coach werd. Daags na zijn eerste succes als coach maakte hij overigens zijn vertrek bekend, omdat de combinatie van werk, een jong gezin en het leiden van een waterpoloteam in de eredivisie ondoenlijk bleek.

 

 

Stem voor 9 februari ook op jouw favoriet(en) via sportprijs-utrecht.nl

 

Sportprijs Utrecht 2021

Over de Sportprijs 2021

In de week van 14-18 februari 2022 vindt de jaarlijkse uitreiking van de Sportprijs Utrecht plaats. Met dit jaar een primeur: voor de eerste keer in de geschiedenis van de Sportprijs Utrecht, die sinds 1971 wordt georganiseerd, wordt er een tour gemaakt door de verschillende wijken van Utrecht. Winnaars van de categorieën sportvrijwilliger, sportaanbieder en de nieuwe categorie sportcompliment worden op deze manier verrast! Ook al waren er in 2021 minder topsportevenementen dan normaal door de coronapandemie, toch zijn er vele mooie prijzen binnengehaald door Utrechtse sporters, coaches en ploegen. Tevens hebben dit jaar de sportaanbieders en sportvrijwilligers wederom laten zien hoe veerkrachtig zij zijn. Dit alles is dan ook een compliment en beloning waard.

De nieuwe categorie sportcompliment is een aanmoedigingsprijs met als doel de bijzondere impact van de betreffende persoon/het initiatief in de schijnwerpers te zetten en daarmee extra te stimuleren. De genomineerden hebben een verhaal en een maatschappelijke impact gerealiseerd voor de sport, de wijk(en) of de stad en haar inwoners als geheel. Voor de traditionele categorieën, sporter, sporttalent, sportploeg en sportcoach wordt op 16 februari via social media een ode gebracht. Een visueel eerbetoon met hierin de mooiste Utrechtse sportmomenten van dit jaar op een rij, maar vooral ook een lofzang voor alle genomineerden.

Dit jaar is gekozen voor het thema Sport Verbindt. Hiermee wordt de veerkracht van sport als community in nasleep van de coronacrisis gevierd, maar ook de waarde ervan voor de stad als geheel. Want sport heeft juist de afgelopen tijd weer laten zien onmisbaar te zijn. Het geeft plezier en verbindt, verbroedert en stimuleert mensen tot samenwerking. Door deel te nemen vergroot je je wereld en je vriendenkring.

Als partner van SportUtrecht presenteert de Utrechtse Sportkrant alle genomineerden voor de Sportprijs Utrecht 2021.