Stem op de genomineerde sportaanbieders

Sportprijzen Redactie

Ook al waren er in 2021 minder topsportevenementen dan normaal door de coronapandemie, toch zijn er vele mooie prijzen binnengehaald door Utrechtse sporters, coaches en ploegen. Tevens hebben dat jaar de sportaanbieders en sportvrijwilligers wederom laten zien hoe veerkrachtig zij zijn. Dit alles is dan ook een compliment en beloning waard die tijdens de uitreiking van de Sportprijs Utrecht 2021 worden uitgedeeld. Wie zijn de genomineerde sporters?

Boulderhal Energiehaven

Toen alles – en zeker de binnensport – begin 2020 echt op slot zat, bedacht Boulderhal Energiehaven de oplossing en kwam met twee klimwanden buiten, op de parkeerplaats. Met valmatten en verlichting. In januari 2021 bouwden zij daar een derde klimwand bij en plaatsten een overkapping tegen de neerslag. Dat trok ook de aandacht van klimmers van ver buiten de stad.

 

SC Antilope

Tijdens de lockdowns vonden veel sportverenigingen alternatieven om te kunnen blijven sporten. Wat dat betreft waren de pleintjestrainingen en online ‘challenges’ bij SC Antilope niet zozeer bijzonder, wel omdat het om rolstoelbasketbal gaat en sporten voor gehandicapten ook zonder corona al geen vanzelfsprekendheid is. De inspanningen van het kleine SC Antilope werden beloond met een stijging van het ledental.

 

VV Utrecht

Een plan dat ervoor zorgde dat de club promoveerde naar de eredivisie (vrouwen). De afgelopen jaren heeft VV Utrecht stap voor stap gebouwd aan de organisatie, van verbeteringen van de jeugdopleiding tot de samenwerking binnen Sportcampus Traiectum, en zo toegewerkt naar het moment. Opvallend is de afspraak met de bond dat alle teams (geregeld) hun thuiswedstrijden spelen voorafgaande aan het thuisduel van het eerste vrouwenteam, waarmee in sporthal Galgenwaard een sfeervolle clubdag ontstaat.

 

Stem voor 9 februari ook op jouw favoriet(en) via sportprijs-utrecht.nl

 

Sportprijs Utrecht 2021

Over de Sportprijs 2021

In de week van 14-18 februari 2022 vindt de jaarlijkse uitreiking van de Sportprijs Utrecht plaats. Met dit jaar een primeur: voor de eerste keer in de geschiedenis van de Sportprijs Utrecht, die sinds 1971 wordt georganiseerd, wordt er een tour gemaakt door de verschillende wijken van Utrecht. Winnaars van de categorieën sportvrijwilliger, sportaanbieder en de nieuwe categorie sportcompliment worden op deze manier verrast! Ook al waren er in 2021 minder topsportevenementen dan normaal door de coronapandemie, toch zijn er vele mooie prijzen binnengehaald door Utrechtse sporters, coaches en ploegen. Tevens hebben dit jaar de sportaanbieders en sportvrijwilligers wederom laten zien hoe veerkrachtig zij zijn. Dit alles is dan ook een compliment en beloning waard.

De nieuwe categorie sportcompliment is een aanmoedigingsprijs met als doel de bijzondere impact van de betreffende persoon/het initiatief in de schijnwerpers te zetten en daarmee extra te stimuleren. De genomineerden hebben een verhaal en een maatschappelijke impact gerealiseerd voor de sport, de wijk(en) of de stad en haar inwoners als geheel. Voor de traditionele categorieën, sporter, sporttalent, sportploeg en sportcoach wordt op 16 februari via social media een ode gebracht. Een visueel eerbetoon met hierin de mooiste Utrechtse sportmomenten van dit jaar op een rij, maar vooral ook een lofzang voor alle genomineerden.

Dit jaar is gekozen voor het thema Sport Verbindt. Hiermee wordt de veerkracht van sport als community in nasleep van de coronacrisis gevierd, maar ook de waarde ervan voor de stad als geheel. Want sport heeft juist de afgelopen tijd weer laten zien onmisbaar te zijn. Het geeft plezier en verbindt, verbroedert en stimuleert mensen tot samenwerking. Door deel te nemen vergroot je je wereld en je vriendenkring.

Als partner van SportUtrecht presenteert de Utrechtse Sportkrant alle genomineerden voor de Sportprijs Utrecht 2021.