Stem op de genomineerde sportploeg

Sportprijzen Redactie

Ook al waren er in 2021 minder topsportevenementen dan normaal door de coronapandemie, toch zijn er vele mooie prijzen binnengehaald door Utrechtse sporters, coaches en ploegen. Tevens hebben dat jaar de sportaanbieders en sportvrijwilligers wederom laten zien hoe veerkrachtig zij zijn. Dit alles is dan ook een compliment en beloning waard die tijdens de uitreiking van de Sportprijs Utrecht 2021 worden uitgedeeld. Wie zijn de genomineerde sportploegen?

Kampong mannen (hockey)

Voor de vierde keer op rij (in 2020 werden de competitie stilgelegd vanwege corona) bereikte Kampong de finale van de play-offs om de landstitel. Die werd in 2017 en 2018 binnengesleept, maar in 2019 en ook in 2021 trok Bloemendaal weer aan het langste eind. Maar het constante hoge niveau van de ploeg in de afgelopen jaren is geweldig plus dat vijf spelers in de selectie voor de Olympische Spelen in Tokio zaten.

 

URV Viking J18 (roeien)

De Jongens Acht van URV Viking (J18) werd in juni Nederlands kampioen in Rotterdam bij de junioren. Twee van die acht, Sjoerd Froeling en Edward den Beer Poortugael, deden daar nog een schepje bovenop door ook juniorentitels in combinatieboten te pakken. Edward den Beer Poortugael plaatste zich tijdens die NK ook voor de wereldkampioenschappen in Plovdiv (Bulgarije), waar hij vijfde werd (dubbelvier) in de C-finale.

 

UZSC mannen (waterpolo)

Als lijstaanvoerder ging UZSC de play-offs om de landstitel in, waarin de ploeg echter werd uitgeschakeld door GZC Donk in de halve finale. Die teleurstelling werd de volgende maand (juni) weggespoeld met winst in de bekerfinale tegen Het Ravijn (10-8). De Utrechtse waterpoloclub greep in 2014 met de winst in de bekerfinale naar de eerste nationale prijs en handhaafde zich sindsdien in de Nederlandse top, met vier landstitels en drie bekerzeges.

 

Stem voor 9 februari ook op jouw favoriet(en) via sportprijs-utrecht.nl

 

Sportprijs Utrecht 2021

Over de Sportprijs 2021

In de week van 14-18 februari 2022 vindt de jaarlijkse uitreiking van de Sportprijs Utrecht plaats. Met dit jaar een primeur: voor de eerste keer in de geschiedenis van de Sportprijs Utrecht, die sinds 1971 wordt georganiseerd, wordt er een tour gemaakt door de verschillende wijken van Utrecht. Winnaars van de categorieën sportvrijwilliger, sportaanbieder en de nieuwe categorie sportcompliment worden op deze manier verrast! Ook al waren er in 2021 minder topsportevenementen dan normaal door de coronapandemie, toch zijn er vele mooie prijzen binnengehaald door Utrechtse sporters, coaches en ploegen. Tevens hebben dit jaar de sportaanbieders en sportvrijwilligers wederom laten zien hoe veerkrachtig zij zijn. Dit alles is dan ook een compliment en beloning waard.

De nieuwe categorie sportcompliment is een aanmoedigingsprijs met als doel de bijzondere impact van de betreffende persoon/het initiatief in de schijnwerpers te zetten en daarmee extra te stimuleren. De genomineerden hebben een verhaal en een maatschappelijke impact gerealiseerd voor de sport, de wijk(en) of de stad en haar inwoners als geheel. Voor de traditionele categorieën, sporter, sporttalent, sportploeg en sportcoach wordt op 16 februari via social media een ode gebracht. Een visueel eerbetoon met hierin de mooiste Utrechtse sportmomenten van dit jaar op een rij, maar vooral ook een lofzang voor alle genomineerden.

Dit jaar is gekozen voor het thema Sport Verbindt. Hiermee wordt de veerkracht van sport als community in nasleep van de coronacrisis gevierd, maar ook de waarde ervan voor de stad als geheel. Want sport heeft juist de afgelopen tijd weer laten zien onmisbaar te zijn. Het geeft plezier en verbindt, verbroedert en stimuleert mensen tot samenwerking. Door deel te nemen vergroot je je wereld en je vriendenkring.

Als partner van SportUtrecht presenteert de Utrechtse Sportkrant alle genomineerden voor de Sportprijs Utrecht 2021.